Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Angajaţii unei primării din Prahova pontează cu cartela la serviciu. "Am mers pe extreme" | România Inteligentă

Angajaţii unei primării din Prahova pontează cu cartela la serviciu. "Am mers pe extreme" | România Inteligentă

Angajații unei primării dintr-o comună prahoveană au fost responsabilizați să lucreze eficient și pe tot parcursul programului, fără nicio excepție.

Angajaţii unei primării din Prahova pontează cu cartela la serviciu. "Am mers pe extreme" | România Inteligentă
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    21 Mar 2022   •   10:11

Angajații unei primării dintr-o comună prahoveană au fost responsabilizați să lucreze eficient și pe tot parcursul programului, fără nicio excepție. Printr-un sistem inteligent, funcționarii nu pot să mai întârzie niciun minut la serviciu. 

Administrația a achiziționat și un tocător pentru masa lemnoasă, pentru ca resturile rezultate din toaletarea arborilor să nu mai ajungă pe albia râului, ori să fie incendiate și să provoace pagube. 

Cu economiile făcute deja, instituția a renovat mai multe săli de curs ale școlii din localitate.

Printre turnicheți, fiecare angajat din Primăria Cerașu trece de fiecare dată când intră sau când iese din instituție. 

Sistemul înregistrează fiecare persoană, și astfel există un raport cu pontajul orelor petrecute de funcționari la lucru. Așa se face că funcționarii nu pot să întârzie nici măcar un minut. Și nici nu și-ar dori, având în vedere sancțiunile.

"Pentru angajaţii care întârzie, din păcate trebuie să recupereze. Am mers pe extreme. Dacă a venit la 8:01, a pierdut o oră. Dacă a plecat la 17:59, la fel, a pierdut o oră. 

Angajatul are posibilitatea să recupereze ora respectivă după finalizarea programului sau în luna imediat următoare", spune Alin Staicu, primarul comunei Cerașu.

Chiar dacă unii angajați au fost reticienți la început cu noile reguli, acum toată lumea s-a acomodat.

Edilul încearcă să îi responsabilizeze pe angajați să lucreze eficient și în timpul programului, astfel că a implementat un sistem care permite folosirea imprimantei strict în interes profesional.

În curtea primăriei, stă acum şi un rezervor de combustibil, accesat tot pe bază de cartelă, care înregistrează cantitatea de carburnat folosită pentru mașinile și utilajele primăriei. 

În plus, a achiziționat și un tocător pentru materialul lemnos provenit de la toaletările copacilor din comună, astfel că au generat provizii pentru încălzirea instituțiilor. Astfel, banii economisiți pe căldură au fost redirecționați către școală.

Pentru cei care doresc să închirieze tocătorul, primăria a stabilit un preț de 150 de lei pe oră, dacă localnicul dorește să oprească pentru uz propriu lemnul rezultat.
 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă cartelă prahova
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close