Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Povestea elevului de 10 la BAC care a strâns bani zilnic ca să poată merge la şcoală: "Dacă vrei performanţă este important să pui lucrurile în balanță"

Povestea elevului de 10 la BAC care a strâns bani zilnic ca să poată merge la şcoală: "Dacă vrei performanţă este important să pui lucrurile în balanță"

Un tânăr din Constanța a demonstrat că se poate face performanță dacă îți dorești cu adevărat. El a obținut nota 10 la Bacalaureat și a strâns bani zilnic în toți cei 4 ani de liceu ca să plătească un taxi care să-l aducă la școală. Acum vrea să intre la facultate și este hotărât să devină medic.

Povestea elevului de 10 la BAC care a strâns bani zilnic ca să poată merge la şcoală: "Dacă vrei performanţă este important să pui lucrurile în balanță"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    01 Iul 2022   •   16:54

Ionuț Mihai este absolvent al Liceului "Ioan Cotovu", din Hârşova.

Tânărul locuiește în localitatea Ciobanu și a fost nevoit să pună ban pe ban împreună cu alți colegi ca să ajungă la școală cu taxiul. Statul nu i-a oferit transport gratuit, dar asta nu l-a împiedicat să meargă la ore.

"Problema transportului se resimte, afectează toți copiii majoritatea sunt nevoiți să scoată bani din buzunar.Toți copiii din Ciobanu își asigura singuri transportul", spune Ionuţ Mihai.

Acum, Ionuț a obținut nota maximă la bacalaureat. Pentru el, subiectele au fost ușoare. În 40 de minute a rezolvat examenul la matematică, iar la Limba și Literatura Română a scris 13 pagini. Totul a fost însă posibil doar cu voință și pregătire intensă.

"La mate a fost foarte ușor, cea mai ușoară probă. M am descurcat bine, am terminat în 40 de minute", spune elevul.

Ionuț este pasionat și de biologie, iar de-a lungul celor patru ani de liceu a participat la aproape toate olimpiadele naționale și a obținut rezultate excepționale.

sincron: Ionuț Mihai

"Dacă vrei performanță este important să pui lucrurile în balanță. Scoală dimineața, apoi mergeam acasă ma pregăteam pentru BAC, apoi pentru olimpiada de biologie", mai spune Ionuţ Mihai.

"Este un copil special. Noi știm ca Ionuț este un copil cu calități intelectuale excepționale, dar diferența este ca el şi-a dorit să studieze.

Este autoperfectionist, autodidact şi rezultatele sunt o încununare a dorințelor sale de a fi foarte bun", spune Elena Manea, director Liceul Ioan Cotovu Harsova

Ionuț vrea acum să urmeze cursurile Facultății de Medicină "Carol Davila" din București și i-ar plăcea să devină medic neurolog sau neurochirurg.

Deși înseamnă ani întregi de muncă, asta nu-l sperie și este pregătit să își urmeze visul.

×
Subiecte în articol: Constanța elev Ionuţ Mihai bac
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close