Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Președintele CNAS, despre tratamentul cancerului în România: "Sunt și modalități personalizate, dar nu sunt mediatizate"

Președintele CNAS, despre tratamentul cancerului în România: "Sunt și modalități personalizate, dar nu sunt mediatizate"

Preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Valeria Herdea, a vorbit în cadrul Conferinței România Inteligentă, organizată de Antena 3 CNN, despre programul național de combatere a cancerului în România.

 Președintele CNAS, despre tratamentul cancerului în România: "Sunt și modalități personalizate, dar nu sunt mediatizate"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    12 Mar 2024   •   15:33

Medicul de familie din Cluj, Valeria Herdea, care este în prezent președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a vorbit, în cadrul conferinței România Inteligentă: "Câștigă lupta cu cancerul - noile arme", organizată de Antena 3 CNN, despre situația îmbolnăvirilor cu cancer din România.

"Ar trebui să evaluăm următoarele lucruri. În primul rând există o anumită perioadă de prevenție, apoi o perioadă de diagnostic pe care sigur că ne-am dori-o să fie precoce, apoi rezultatele tratamentului, monitorizarea și reinserția medico socială a pacientului. Există un program național de combatere a cancerului. Din punctul nostru de vedere este esențială educarea populației pentru prezentarea cât mai precoce la semnele care aparent sunt fine.

Casa Națională de Sănătate gestionează programele curative. Ele acordă Planului Național de Combatere a Cancerului 45% din fonduri", a spus Valeria Herdea.

Totodată, doctorul a precizat că la noi în țară există tratamente personalizate pentru cancer, care nu sunt mediatizate.

"Ne luptăm din răsputeri ca oamenii să beneficieze de tratament. Există modalități de tratament personalizate, doar că nu sunt mediatizate pentru că noi suntem educați să nu vorbim despre pacient foarte mult.

Cred că astfel de rezultata te care au șanse de succes ar merita scoase în față. Din 11 miliarde de lei pe care îi avem pentru toate programele 45% merg către oncologie. Acesta este un mare pas. Ar trebui să avem cam 15 miliarde", a spus președintele CNAS.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close