Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Roboţi de ultimă generaţie care asigură curăţenia în spitalele din România

Roboţi de ultimă generaţie care asigură curăţenia în spitalele din România

Spitalul Municipal Orșova, a devenit prima unitate medicală din Mehedinți care a achiziționat roboți de dezinfecție. Aceştia asigură dezinfecţia în saloane, în sălile de aşteptare, dar în acelaşi timp, verifică şi calitatea aerului.

Roboţi de ultimă generaţie care asigură curăţenia în spitalele din România
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    13 Ian 2023   •   17:31

Cei 3 roboți achiziţionaţi de Spitalul Municipal Orşova, sunt programați să își fac singuri treaba, oferind un sprijin substanțial angajaților spitalului. Pe lângă utilitatea lor, ei oferă și o atmosferă plăcută atât cadrelor medicale, cât și pacienților.

"Când ajunge la punctul din salonul programat, pornește în funcție de necesități, atât atomizarea la rece cu substanțe biocide sau dezinfectarea cu ajutorul lămpilor cu ultra-violete", a spus Marius Moise, reprezentant firmă.

"Din cei trei roboţi, unul este pentru medicină internă, unul pentru secția de chirurgie generală și altul pentru secţia de ginecologie", a spus Alin Mocanu, reprezentant achiziţii.

Roboții au fost achiziționați în cadrul unui proiect realizat cu fonduri nerambursabile, accesat de unitatea sanitară. Valoarea unui robot este de 30.000 de euro.

"Este o achiziție foarte bună, pentru că pacientul vine cu o boală, îl tratezi, și tu de fapt îl infectezi și pleacă cu două boli sau nu pleacă vindecat", a declarat Adrian Cican, manager Spitalului Municipal Orşova.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close