Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Marian Elliott, Head of Risk & Sustainability GFG Alliance: ”Avem oportunitatea de a deveni un hub european în această industrie!”

Marian Elliott, Head of Risk & Sustainability GFG Alliance: ”Avem oportunitatea de a deveni un hub european în această industrie!”

Marian Elliott, Head of Risk & Sustainability în GFG Alliance, a povestit în cadrul proiectului România Inteligentă, Conferință Națională "Infrastructura, soluţia antisărăcie şi şansa pentru dezvoltare”, ce proiecte are în vedere compania Liberty Galați, cel mai mare combinat integrat din țară și lider în fabricarea produselor siderurgice.

Marian Elliott, Head of Risk & Sustainability GFG Alliance: ”Avem oportunitatea de a deveni un hub european în această industrie!”
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    19 Mai 2022   •   12:01

”Avem o ambiție ca până în 2030 să avem neutralitatea emisiilor de CO2 și o parte esențială este Liberty Galați pentru a realiza acest obiectiv. Avem acces la materiale fantastice din Galați, vând energie solară dar și capitalul uman, dar și abilitățile umane pentru a face această tranziție. În ceea ce privește investiția, de când am achiziționat Liberty Galați am investit cam 300 de milioane de euro în producție și resurse umane. Și asta ne-a oferit rezultate de record în ultimii aproximativ 2 ani.

Investim în două cuptoare electrice care, folosind electricitate, reduc emisiile de dioxid de carbon. O să începem și cu reducerea cam cu 80% până în 2030. Nu vorbim doar de investițiile în cheltuielile de capital și infrastructură, vorbim și de investițiile în resurse umane. Avem un program care se numește ”Academia de oțel verde” pe care o folosim pentru a îmbunătății abilitățile resurselor umane pe care le avem și ale oamenilor din regiune. Le prezentăm tehnologii noi, procese noi de care vom avea nevoie pentru producția cu emisii de carbon mult reduse. 

Pe lângă asta folosim colaborări cu guvernul, cu universități, cu alte instituții din zonă pentru că avem oportunitate pentru România și pentru Galați în mod special de a deveni un hub european în această industrie  cu acces la materie primă, cu programul solar, cu programul eolian și cu resursele umane care ne creează ocazia unor activități speciale în Galați”, a declarat Marian Elliott, Head of Risk & Sustainability GFG Alliance.

Conferinţa este organizată de Antena 3, singurul canal de știri din România partener al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul, în cadrul proiectului România Inteligentă.

×
Subiecte în articol: România Inteligentă
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close