Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă România, ţară fruntaşă la accidente rutiere | Alexandru Ciuncan, director general UNSAR: "Peste 1.600 de oameni mor tragic, în fiecare an"

România, ţară fruntaşă la accidente rutiere | Alexandru Ciuncan, director general UNSAR: "Peste 1.600 de oameni mor tragic, în fiecare an"

România ocupă primul loc în Europa la numărul morţilor pe şosele. Cinci oameni îşi pierd viaţa zilnic în accidente rutiere. Modul în care pot fi oprite aceste tragedii, dar şi educaţia rutieră s-au numărat printre temele dezbătute în cadrul conferinţei naţionale "De la şoselele morţii înapoi pe drumul spre viaţă", organizată de Antena 3 CNN prin proiectul România Inteligentă.

de Ioana Ciobanu    |    01 Noi 2023   •   14:11

România se află pe locul 1 în ceea ce priveşte accidentele rutiere în Europa. Viteza, drumurile proaste, consumul de droguri şi alcool la volan sunt cele mai frecvente cauze.

Alexandru Ciuncan, director general UNSAR, a vorbit despre problema infrastructurii rutiere și numărul mare de accidente, care se produc pe șosele din România, în cadrul Conferinței România Inteligentă - "De la şoselele morţii înapoi pe drumul spre viaţă".

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: "600 de milioane de euro prin PNRR pentru programe de siguranţă rutieră" 

"Din păcate, şi este o realitate tragică, România este ţara accidentului la minut. Avem peste 400 de mii de accidente în fiecare an. Avem peste 1.600 de oameni care mor tragic, în fiecare an, ca urmare a accidentelor rutiere.

Practic, noi ca ţară pierdem în fiecare an mai mulţi oameni ca urmare a acestor accidente rutiere decât în cutremurul din 1977.

Ei bine, e o realitate tragică pe care nu putem să o acceptăm şi la iniţiativa UNSAR am fondat o platformă de comunicare, un proiect de ţară, intitulat Coaliția pentru Siguranță Rutieră, în care am reunit 26 de instituţii, de autorităţi, de companii private, având un singur obiectiv: scăderea frecvenţei accidentelor rutiere", a precizat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR

Citeşte şi: Raed Arafat: "Până la sfârşitul anului, vom avea şase elicoptere Black Hawk destinate situaţiilor de urgenţă"

"Vorbim de politici publice, de aplicarea legislaţiei, de modificarea legislaţiei acolo unde necesar, vorbim despre instituirea, şi sperăm să se întâmple anul viitor acest lucru prin intermediul unei legi specifice, unei săptămâni a Siguranţei Ruitiere, la nivel naţional, în care toate autorităţile, mediul privat să se coalizeze şi să facă demersuri privind creşterea nivelului de educaţie rutieră", a mai spus Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close