Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Şcoală dotată cu dispozitive moderne, într-o comună cu doar 100 de elevi din Tulcea

Şcoală dotată cu dispozitive moderne, într-o comună cu doar 100 de elevi din Tulcea

O localitate mică din județul Tulcea va avea una dintre cele mai moderne școli din Dobrogea.

Şcoală dotată cu dispozitive moderne, într-o comună cu doar 100 de elevi din Tulcea
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    08 Iul 2022   •   11:31

Este vorba despre comuna Hamcearca, care de cele mai multe ori trebuie căutată pe hartă, pentru că nimeni nu a auzit de ea. 

Autoritățile locale au investit peste un sfert de milion de lei pentru a cumpăra dispozitive inteligente pentru cei 100 de elevi care învață la școala gimnazială din comună. 

Totodată, primăria a profitat de existența un lac apărut într-o vale și a construit o zonă de agrement pentru a încuraja turiștii să viziteze localitatea. 

Primăria Hamcearca a investit peste 250.000 de lei din fonduri nerambursabile, pentru a achiziționa echipamente IT pentru profesorii și elevii din comună. 

Este o localitate cu aproape 1400 de locuitori, dintre care aproximativ 100 sunt elevi. Cu toate acestea, autoritățile locale și-au dorit să ofere copiilor condiții de învățare cât mai bune. 

Proiectul prevede achiziția de tablete și dispozitive moderne care îi vor ajuta pe dascăli să predea mult mai ușor, iar școala va deveni astfel mai atractivă pentru elevi.

Primăria comunei Hamcearca a obținut și peste 130.000 de euro, din fonduri europene, pentru amenajarea și ecologizarea lacului Horia și crearea unei zone de agrement.

Lacul se află între dealurile împădurite din rezervația Munții Măcinului, iar în cadrul proiectului au fost realizate 13 pontoane plutitoare de acostare și 12 bărci cu vâsle pentru agrement și pescuit sportiv.

Proiectul este abia la început. În zonă urmează să fie amenajată o zonă de campare, cu o parcare. Lacul a atras și investitori privați care își doresc să construiască și o pensiune.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close