Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Şcoala smart care revoluţionează sistemul de învăţământ

Şcoala smart care revoluţionează sistemul de învăţământ

O şcoală de la poalele munţilor Apuseni revolutionează sistemul de învățământ. Complet renovată, unitatea de învăţămant are table inteligente, geamuri termopan și mobilier de ultimă generație. Cei peste 100 de elevi vin cu drag la ore, iar în cazul în care lipsesc, cursurile sunt transmise direct pe internet.

Şcoala smart care revoluţionează sistemul de învăţământ
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2022   •   18:46

Sistem de proiecţie ultramodern, table interactive și dotări digitale performante. Deși pare greu de crezut toate acestea se întâmplă într-o şcoală din mediul rural.

"Este foarte smart pentru că nu există cabluri si mie asta mi-a placut. Se pot face orele online şi sunt aplicații pentru fiecare, clasele primare, gimnaziale şi vor fi făcute traninguri cu învăţătorii şi profesorii pentru a putea folosi tabla la capacitatea ei maximă", a spus Corina Ene, primar localitatea Căbăeşti, judeţul Bihor.

Unitatea de învățământ are şi un sistem video iar orele pot fi transmise în direct pe internet pentru elevii ce nu pot ajunge la cursuri.

De altfel, toate cele 9 săli de clase sunt dotate cu bănci și scaune ergonomice, sisteme de încălzire și climatizare moderne.

De asemenea, există o sală unde elevii au la dispoziție instrumente muzicale.

"Au fost făcute eforturi deosebite, investiții destul de mari şi sperăm că ne vom ridica la înălțimea așteptărilor. E destul de greu să schimbi un cadru didactic, mai ales dacă se află foarte aproape de pensie, dar ne vede obligati sa reușim", a declarat Marius Moghiş, director şcoala gimnazială din comuna Căbăeşti.

Copiii au şi un laborator mobil, cu stații de încărcare pentru 21 de laptopuri.

"Colegii si copiii vin cu drag la scoală acum. Folosim tabla aceasta, putem să proiectam un filmuleț mult mai repede, ideile pot apărea mult mai ușor şi copiii sunt atrași", spune Gheorghe David, învățător.

Modernizarea şcolii din localitatea Căbești, judetul Bihor a costat 2.3 milioane de lei. Lucrarile au fost efectate in perioada pandemiei
 

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close