Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Sebastian Burduja, la Conferința România Inteligentă: "Este nevoie de voință pentru a transforma digital România"

Sebastian Burduja, la Conferința România Inteligentă: "Este nevoie de voință pentru a transforma digital România"

Ministrul Sebastian Burduja a participat la Conferința România Inteligentă, în cadrul căreia a vorbit despre proiectele dedicate digitalizării României.

Sebastian Burduja, la Conferința România Inteligentă: "Este nevoie de voință pentru a transforma digital România"
Sursa foto: Sebastian Burduja | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2023   •   12:36

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja a vorbit, în cadrul Conferinței Naționale “Ilfov, județ inteligent– Digitalizare, Educație, Cercetare, Inovare”, despre pașii pe care îi parcurge România, în vederea digitalizării.

"România a început foarte târziu procesul de transformare digitală. Cred că acest început a fost marcat de înființarea Autorității pentru Digitalizarea României.

Realitatea este că am început de trei ani de zile, iar până la finalul lunii mai, sperăm să prezentăm public proiectul care reprezintă primul pas al unei transformări digitale, anume "Identitatea Digitală".

Este vorba despre o aplicație, prin care fiecare cetățean se va putea autentifica în raport cu statul român, iar asta înseamnă că vom avea un singur set de credențiale, la cel mai înalt nivel de securitate din Uniunea Europeană.

Citește și: Petrică Lucian Rusu, Secretar General Adjunct în Guvern: "Avem toate ingredientele necesare pentru a definitiva procesul de digitalizare

Toți acești pași mici, obținerea cazierului judiciar online, aplicația de mobil ghiseul.ro, în curând vechimea în muncă și contractele individuale de muncă, tot prin ghiseul.ro, se vor vedea, dar nu peste noapte", a spus Sebastian-Ioan Burduja, ministrul Cercetarii, Inovării și Digitalizarii.

De asemenea, ministrul a dezvăluit că digitalizarea României este un proiect măreț, care poate fi îndeplinit doar prin voință politică și continuitate.

"Din punctul meu de vedere, ingredientul secret este continuitatea și voința politică. Premierul României și-a asumat și cred că este primul care a spus că digitalizarea României este o prioritate națională.

Noi, pe parte legislativă, am reușit, împreună cu Sabin Sărmaș, Gheorghe Tuță și alți colegi din Camera Deputaților sau din Senat, să punem câteva cărămizi importante și vom continua acest efort.

Este important să existe continuitate și voință pentru a transforma digital România", a mai adăugat ministrul.

Conferinţa, organizată de România Inteligentă şi moderată de Adrian Ursu, şi-a propus să dezbată teme în ceea ce priveşte găsirea unor soluţii privind procesul de digitalizare a serviciilor publice.

Conferința a fost transmisă în direct pe site-ul antena3.ro si pe pagina de Facebook Antena 3 CNN, iar tronsoane ale dezbaterii au fost preluate Live pe postul TV Antena 3 CNN.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close