Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Sibiu, primul oraș care are un sistem de biciclete smart. Cum închiriezi o bicicletă și cât costă

Sibiu, primul oraș care are un sistem de biciclete smart. Cum închiriezi o bicicletă și cât costă

Sibiul este primul oraș din România care are un sistem de biciclete smart. Localnicii, dar și turiștii, au la dispoziție peste 500 de biciclete, împărțite în zeci de locații care acoperă tot orașul. 

Sibiu, primul oraș care are un sistem de biciclete smart. Cum închiriezi o bicicletă și cât costă
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    16 Iun 2022   •   10:08

Biciclete sunt monitorizate prin GPS și pot fi închiriare cu ajutorul unei aplicații.

Sibiu Bike City este un sistem smart care oferă o alternativă de transport nepoluantă și ieftină. Oricine are peste 14 ani poate închiria o bicicletă, folosind o aplicație pentru telefonul mobil.

540 de biciclete, 8 triciclete pentru seniori și 4 triciclete adaptate pentru persoanele cu dizabilități pot fi închiriate de luni până duminică între orele 6:00 și 24:00 la tarife de un leu pe oră sau 10 lei pe zi.

”Încurajează mobilitatea alternativă, sunt 540 de biciclete în 49 de stații răspândite în tot orașul, astfel încât orice sibian își poate face un traseu în aplicație, poate să-și configureze propriul traseu de călătorie de mobilitate”, spune Smaranda Bălan, responsabil de proiect.

Și pentru că este o investiție inteligentă menită să reducă poluarea, stațiile de închiriere sunt alimentate de panouri solare.

”Așa cum observați chiar la stație, sunt două panouri fotovoltaice, asta înseamnă că sunt sisteme independente din punct de vedere energetic”, completează Smaranda Bălan.

Sistemul de bike sharing a fost dezvoltat de o companie canadiană și este prezent în 15 țări din toată lumea. 

Proiectul a fost realizat în urma unei investiții prin fonduri europene în valoare de 13,4 milioane de lei. 
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close