Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Tinerii care revoluţionează sistemul medical din România. Au creat un software care depistează tumorile în doar câteva minute

Tinerii care revoluţionează sistemul medical din România. Au creat un software care depistează tumorile în doar câteva minute

Patru tineri din Cluj revoluționează sistemul medical românesc cu ajutorul inteligenței artificiale. Aceștia au creat un software care reusește să depisteze tumorile din corpul pacienților în doar câteva minute.

Tinerii care revoluţionează sistemul medical din România. Au creat un software care depistează tumorile în doar câteva minute
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2022   •   17:02

Astfel, programul atenuează deficitul de radiologi de pe piață, iar bolnavii vor primi mult mai rapid tratamentul vital.

Compania fondată de patru tineri din Cluj-Napoca a pornit ca un startup, iar acum dezvoltă soluții bazate pe inteligenţă artificială pentru delimitarea tumorilor și a organelor ce prezintă un risc pentru pacienți.

Software-ul învață stiluri de conturare de la radioterapeuți pentru ca identificarea să se realizeze într-un timp semnificativ mai scurt și cu o mai mare precizie.

În prezent există un deficit de radiologi pe piață, susțin creatorii software-ului.

Software care detectează rapid tumorile, creat de tineri români

Tinerii au primit o finanţare de 250.000 de euro de la un fond de investiţii şi un grup de antreprenori locali. Compania are în plan să vândă produsul direct către unităţile medicale, odată ce va obține certificare.

De la patru membri, echipa s-a mărit acum la 17 parteneri care lucrează din greu pentru a aduce software-ul în spitalele din România.

Programul nu va ajuta doar la detectarea mai rapidă a tumorilor ci și la reducerea costurilor pentru tratarea pacienților deoarece va prelua o bună parte din munca depusă de medici.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close