Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Soluții inteligente pentru a reduce traficul din marile orașe ale României, implementate în Sibiu: "Am creat covoare tactile la trecerile de pietoni"

Soluții inteligente pentru a reduce traficul din marile orașe ale României, implementate în Sibiu: "Am creat covoare tactile la trecerile de pietoni"

Autorităţile locale din Sibiu au venit cu o soluţie inteligentă pentru a reduce traficul infernal. O stradă din oraş a fost reabilitată dupa un nou concept, acela al mobilităţii urbane smart. Sibienii se pot bucura aum de piste de biciclete, şi sunt încurajaţi să folosească transportul public sau mersul pe jos, în locul maşinii. Primăria doreşte să creeze astfel culoare de mobilitate smart şi în alte zone ale oraşului.

Soluții inteligente pentru a reduce traficul din marile orașe ale României, implementate în Sibiu: "Am creat covoare tactile la trecerile de pietoni"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    24 Mai 2024   •   17:20

Pe Calea Calea Dumbravii din Sibiu au fost amenajate aproape 2 kilometri de piste sigure pentru biciclete. Există şi o bandă dedicată exclusiv autobuzelor care circulă în sensul invers al traficului auto.

"A fost prioritizat transportul public prin creearea unei benzi dedicate a autobuzelor. Astfel se scurtează foarte mult timpii de așteptare în stații și autobuzele reuşesc să respecte acel program, făcând transportul public un mod de deplasare de încredere", a precizat Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Muncipiului Sibiu, la Antena 3 CNN.

Strada dispune de spaţii pietonale cu trotuare modernizate, cu mobilier urban pentru relaxare, inclusiv bănci smart cu prize USB.

"Și pentru pietoni am creat facilități, astfel că trotuarele au fost optimizate, au fost amenajate zone verzi, dar și pentru persoanele cu dizabilități am creat acele covoare tactile la trecerile de pietoni", a mai spus aceasta.

Totul a fost gândit în aşa fel încât această arteră importantă a oraşului să fie mai prietenoasă cu mediul înconjurator.

"Pentru că ne dorim să încurajăm utilizarea bicicletei ca și mod de deplasare, la intersecții am dat prioritate bicicliștilor. Astfel șoferii vor trebui să dea acestora prioritate în trecere", explica Mirela Gligore

Oamenii sunt încântaţi de acest nou concept prin care se încurajează mersul pe jos cu bicicleta sau cu autobuzul.

Întregul proiect de modernizare a străzii a costat peste 21 de milioane de lei, din care finanţarea neramburasabilă s-a ridicat la suma de aproximativ 18 milioane de lei.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Momentul impactului mortal dintre autocarul plin cu copii și un autoturism
x close