Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Spitalul din Buzău pe care Guvernul Boc voia să îl desființeze este acum ultramodern

Spitalul din Buzău pe care Guvernul Boc voia să îl desființeze este acum ultramodern

Un spital din județul Buzău, pe care guvernul Boc urma să-l desființeze, a fost salvat prin fonduri europene. Vorbim despre Spitalul de Boli Cronice din comuna Smeeni care acum este dotat cu aparatură medicală de ultimă generație.

Spitalul din Buzău pe care Guvernul Boc voia să îl desființeze este acum ultramodern
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    28 Ian 2022   •   19:48

După mai bine de 5 decenii de activitate neîntreruptă, în anul 2010, pe timpul guvernării Boc, Spitalul de Boli Cronice din comuna buzoiană Smeeni urma să fie desființat.

Doar că la acea dată spitalul accesase deja primele fonduri europene pentru modernizarea ambulatoriului. Așa că desființarea atrăgea cu sine obligativitatea returnării banilor.

”Am avut o evoluție constantă și permanentă în ceea ce privește investițiile, în primul rând. Faptul că Spitalul de Boli Cronice Smeeni nu a fost desființat împreună cu alte spitale similare din țară s-a datorat și faptului că aveam deja accesate fonduri europene prin care am reabilitat aproape jumătate din spital.

Ulterior am îmbunătățit condițiile și hoteliere, dar și de diagnostic și tratament. Am dotat laboratoarele medicale și partea imagistică”, a declarat Marinela Dobrescu, managerul Spitalulului de Boli Cronice Smeeni.

Dotări care fac diferența inclusiv în pandemie.

Aparatura de ultimă generație din spital atrage ca un magnet medici tineri, ce abia și-au încheiat rezidențiatul, dar și doctori de renume din sistemul privat.

Dacă e să tragem linie, investițiile din bani europeni făcute de-a lungul anilor însumează astăzi 10 milioane de euro.

Și asta nu e tot! Alte 3 milioane de euro vor fi investite într-un centru balnear ultra-modern ce va fi construit în curtea spitalului din Smeeni.

Aici, oamenii se vor putea bucura de piscine, săli de hidroterapie, fizioterapie și masaj.

×
Subiecte în articol: spital Buzau România Inteligentă Smeeni
Parteneri
Este haos pe şosele şi în vămi. Circulaţia este infernală!
x close