Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Spitalul clinic Județean de Urgență Bistrița, model la capitolul dezvoltare, datorită unui proiect de 150 de milioane de euro

Spitalul clinic Județean de Urgență Bistrița, model la capitolul dezvoltare, datorită unui proiect de 150 de milioane de euro

Spitalul clinic Județean de urgență Bistrița a devenit un model de bune practici în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii din sistemul sanitar. 

de Georgiana Adam    |    12 Dec 2023   •   11:58

Unitatea medicală trece printr-o schimbare spectaculoasă din punct de vedere structural, dar şi din punct de vedere al dotărilor de ultimă generaţie. 

Totul datorită investiţiilor inteligente. Vorbim despre proiecte în valoare de 150 de milioane de euro, o parte dintre ele fiind încă în derulare.  

Spitalul Judeţean de urgenţă din Bistriţa dispune de cel mai modern sistem din ţară la secţiunea primiri urgente.

"Întotdeauna timpul în sănătate înseamnă viaţă şi întotdeauna suntem într-o luptă contra-cronometru, iar transportul aerian este cel mai rapid şi cel mai facil, pentru că nu există blocaje în trafic", spune Gabriel Lazany, managerul Spitalul clinic Județean de urgență Bistrița.

"La momentul de faţă este una dintre cele mai moderne din ţară, pentru pacienţi sunt două moduri în care pot avea acces la spital: este cel cu ambulanţă şi al doilea, când vin cu mijloace proprii.

Unitatea de primiri urgenţe a fost aproximativ 2,9 milioane de euro", a mai precizat Gabriel Lazany.

Totodată, sălile de operaţie ale spitalului Judeţean de urgenţă din Bistriţa sunt dotate cu echipament medical de ultimă generaţie.

"Fiecare sală de operaţie are un sistem de auto monitorizare care îşi face o testare la tot ce înseamnă componente electrice şi tot ce înseamnă partea de aparatură medicală. 

Dacă au probleme cu împământarea sau ceva, sistemul le detectează", explică managerul Spitalul clinic Județean de urgență Bistrița.

În prezent sunt în derulare lucrările pentru extinderea unităţii medicale. Vorbim despre un proiect de aproximativ 100 de milioane de euro. 

"Am fost unul dintre spitalele selectate în proiectul PNRR, am semnat un contract de finanţare de aproximativ 100 de milioane de euro. Din punct de vedere al lucrărilor, cred că suntem cel mai avansat spital din România. 

Sperăm ca întregul corp să fie gata până la sfârşitul anului următor, deci până la sfârşitul lui 2024 să facem inaugurarea", a adăugat Gabriel Lazany.

Spitalul dispune şi de o sală de cursuri specială pentru studenţii care vin pentru practică, iar în curând, o să existe şi campusuri destinate celor care vor să se cazeze în perioada studiilor.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close