Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Spitalul Județean Ilfov beneficiază de aparatură nouă | Medicii pot oferi mai rapid un diagnostic

Spitalul Județean Ilfov beneficiază de aparatură nouă | Medicii pot oferi mai rapid un diagnostic

Siguranță mai mare pentru bolnavii care ajung la Spitalul Județean Ilfov. Unitatea medicală a fost dotată recent cu o serie de echipamente performante pentru combatere infecțiilor nosocomiale. Spitalul are și aparate noi care scurtează timpul pentru care este stabilit un diagnostic. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Apr 2024   •   19:10

La spitalul județean Ilfov sunt tratați anual peste 12,000 de pacienți. Noile echipamente performante reduc semnificativ timpul în care sunt transmise și prelucrate analize în laborator. În acest fel, personalul medical va putea sta mai mult timp la patul pacientului. 

Spitalul are și echipamente noi pentru combaterea infecțiilor nosocomiale. Pe lângă roboții pentru dezinfecție, fiecare salon dispune de o lampă UV pentru curățenie terminală. 

Potrivit conducerii unității medicale, numai anul trecut au avut loc peste 2.800 de intervenții chirurgicale. În aceste condiții, noile dotări au ajuns și în blocul operator. 

Toate secțiile de specialitate ale spitalului sunt dotate cu peste 30 de tipuri de sisteme, aparate și echipamente pentru combaterea infecțiilor.  

În plus, unitatea medicală are și aparate pentru microbiologie care scurtează perioada de lucru și care ajută la identificarea rapidă a germenilor. 

Noile echipamente și dotări au fost achiziționate cu sprijinul Consiliului Județean Ilffov.  

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close