Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Tanczos Barna, despre surse alternative de energie și căldură: "Nu vorbim de interzicere imediată pentru cărbune, gazul natural, nici pentru lemnul de foc"

Tanczos Barna, despre surse alternative de energie și căldură: "Nu vorbim de interzicere imediată pentru cărbune, gazul natural, nici pentru lemnul de foc"

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit joi, în cadrul conferinței "Independență sau interconectivitate? Drumul gazelor - de la sursă, la resursă", organizată de Antena 3, despre criza gazelor în România.

Tanczos Barna, despre surse alternative de energie și căldură: "Nu vorbim de interzicere imediată pentru cărbune, gazul natural, nici pentru lemnul de foc"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    16 Dec 2021   •   11:52

"Nu vorbim de interdicții. Această trecere printr-un proces lung de câteva decenii nu înseamnă impact imediat asupra centralelor de apartament. Nu înseamnă interzicere imediată pentru cărbune, gazul natural, nici pentru lemnul de foc. Este o tranziție. Un proces de tranziție către 2050, când trebuie să atingem acea neutralitate climatică, care nu va însemna eliminare totală pentru aceste resurse", a precizat Tanczos Barna.

"Indiferent dacă vorbim de hidro, cărbune, centrale, unde suntem deja într-un infrigement cu Comisia, eliminarea totală nu este o prioritate de mâine pentru Comisie. Trebuie să găsim soluțiile și pentru centralele pe cărbune, și pe gaze naturale, și pentru centralele hidro. Soluțiile de impact redus sau 0 aspră mediului înconjurător", a adăugat ministrul mediului.

Conferinţa naţională "România Inteligentă"

Antena 3, singurul canal de știri din România partener al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul, organizează conferință națională "Independență sau interconectivitate? Drumul gazelor - de la sursă, la resursă".

Lista invitaţilor
Pe lângă ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi şeful Transgaz, Ion Sterian, la conferinţa "România Inteligentă" participă şi următorii invitaţi:

- Cătălin Niţă, director executiv al Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze - FPPG;

- Răzvan Popescu, CFO Romgaz;

- Mihai Leontin Leahu, director general adjunct al Transgaz;

- Silvia Dinică - preşedintele Comisiei Economice, de Industrii şi Servicii din Senatul României;

- Andreea Negru - director de comunicare Romgaz;

- Alin Popescu - Senior Public Affairs Specialist la Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG;

- Răzvan Nicolescu - CEO Clean Path Initiative;

- Tanczos Barna - ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor;

- Zoltan Nagy-Bege - vicepreşedinte la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

×
Subiecte în articol: Tanczos Barna gaze energie căldură
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close