Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Testele care arată beneficiile unei locuinţe sustenabile. "Carnetul de sănătate și calitate" al unui imobil

Testele care arată beneficiile unei locuinţe sustenabile. "Carnetul de sănătate și calitate" al unui imobil

Tot mai mulți români iau în calcul locuințele sustenabile atunci când vine vorba despre achiziționarea unui imobil. O serie de teste vin în ajutorul celor care vor să se convingă de beneficiile pe termen lung.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2023   •   17:46

Unul dintre principalii investitori și dezvoltatori de pe piața imobiliară a colaborat cu Institutul Național de Cercetare în Construcții pentru o serie de teste de performanță energetică, sănătatea și confortul ocupanților.

Aparatura de ultimă generație este instalată atât în interiorul apartamentelor, cât și la exterior, și este lăsată să înregistreze date timp de mai multe ore.

Rezultatele testelor vor fi prezentate clienților și practic reprezintă "carnetul de sănătate și calitate" al imobilului.

Sunt clădiri în centrul Bucureştiului unde s-a pus accent pe utilizarea materialelor de construcție moderne și inovatoare, deoarece a crescut cererea pentru apartamentele care conservă resursele și fac posibilă viața sănătoasă, minimalizând amprenta de carbon.

"Pentru că One United își dorește să ducă lucrurile la un cu totul alt nivel, nivelul de măsurători pe care îl facem aici este dincolo de temperatură, umiditate, oxigen și dioxid de carbn și măsurăm 13 parametri în mediul interior. Pe de o parte ne uităm la particulele solide, pe 6 canale de la 0,3 la 10 micrometri, la particule organice și anorganice, la radon de exemplu. Este foarte important să îl analizăm", spune Mihai Toader-Pasti, consultant sustenabilitate One United Properties.

Un alt test care le garantează viitorilor proprietari că investiția lor într-un imobil sustenabil are o rentabilitate mai mare este cel al etanșeității. O locuință bine etanșeizată are ca principal avantaj eficiența energetică care generează facturi mai mici, iar confortul termic din interior este unul ridicat pentru că aerul cald sau rece din interior nu se pierde.

Confortul unei locuințe mai depinde de un aspect important - controlul acustic. Este important ca spațiul interior să fie cât mai silențios posibil, iar testele de specialitate arată dacă locuința este afectată sau nu de zgomotul exterior.

Dotările și facilitățile sunt extrem de importante pentru o investiție imobiliară de la care se dorește obținerea unui randament anual bun. Iar dezvoltatorii premium investesc în cercetare pentru a oferi cele mai bune standarde clienților.
 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close