Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Tramvaiul se întoarce pe străzile din Reşiţa după un deceniu | România inteligentă

Tramvaiul se întoarce pe străzile din Reşiţa după un deceniu | România inteligentă

După mai bine de 10 ani, proiectul de reintroducere a tramvaiului la Reșița a intrat în linie dreaptă. 

Tramvaiul se întoarce pe străzile din Reşiţa după un deceniu | România inteligentă
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    12 Apr 2022   •   10:14

Administrația a demarat o serie de proiecte care vor schimba infrastructura orașului pentru a fi pretabilă unui transport public aproape în totalitate electric.

Primăvara vine cu surprize pentru reșițeni. În luna mai, vor începe lucrările pentru reintroducerea tramvaiului, care lipsea de pe străzile orașului de aproape un deceniu. Este un proiect la care administrația publică din Reșița lucrează de aproape cinci ani.

Constructorii care au câștigat lucrarea au la dispoziție 24 de luni să finalizeze acest proiect, altfel primăria riscă să rămână fără finanțare.

"Eu sper ca prin aportul pe care îl aducem, prin sprijinul pe care noi îl aducem constructorului, să ardem etape şi să ne mişcăm extreme de repede, pentru că există riscul ca sume care nu au fost epuizate până în decembrie 2023 să intre în sarcina Primăriei şi să nu le mai preluăm din fonduri europene", a declarat Ioan Popa, primarul din Reşiţa.

Emoțiile însă nu sunt legate de finalizarea proiectului la timp, pentru că firma contractată are deja experiență și în alte lucrări de anvergură. 

Autoritățile speră ca în doi ani să aibă străzi moderne, pretabile unui transport public electric, dar și amenajate cu trotuare și piste pentru biciclete. 

Proiectul este etapizat, iar valoarea celor două faze depășește 268 de milioane de lei. 

×
Subiecte în articol: România Inteligentă tramvai Reşiţa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close