Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Așa arăta "troleul" din București în 1964. Cum a început modernizarea României: "Dorim ITB-ului să nu rămână în pană"

Așa arăta "troleul" din București în 1964. Cum a început modernizarea României: "Dorim ITB-ului să nu rămână în pană"

România - inteligentă dintotdeauna. Este noua rubrică în care vă arătăm cum țara noastră a pornit pe drumul modernizării și digitalizării.

de Mia Lungu    |    10 Mar 2023   •   17:13

Antena 3 CNN a prezentat un material care arată cum, încă de acum câteva decenii, România era cunoscută pe plan internațional pentru folosirea tehnologiilor de vârf în industrie, dar și pentru utilizarea serviciilor de tip smart, așa cum le numim noi în zilele noastre, care îmbunătățeau viața de zi cu zi.

Așa arătau troleibuzele din București în 1964 (ITB) și Uzina Tractorul Brașov, în 1995, dar și Palatul Telefoanelor, cu un nou serviciu înființat în 1956.

"ITB-ul bucureștean își continuă drumul către modernizare. Pe liniile troleibuzului 87 și ale autobuzului 37 au fost introduse, experimental, telefoane. Conducătorii vehiculelor ITB pot cere astfel repararea operativă a unor defecțiuni sau pot propune mărirea numărului de mașini în orele aglomerate.

Dorim ITB-ului, în cursa despre care vorbeam, să nu rămână în pană.", era anunțul Întreprinderii Transport București, în 1964.

Citește și: O fotografie cu Alimentara din 1975 a stârnit dezbateri aprinse pe internet. Prețurile la alimentele de bază, acum 47 de ani, în București

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close