Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Doctorii care dezinformează vor fi suspendaţi din funcţie. Colegiul Medicilor: "Au afectat public sănătatea românilor"

Doctorii care dezinformează vor fi suspendaţi din funcţie. Colegiul Medicilor: "Au afectat public sănătatea românilor"

Președintele Colegiului Medicilor, medicul Daniel Coriu, susține suspendarea tuturor medicilor care transmit în spațiul public mesaje ce conțin informații nevalidate științific.

Doctorii care dezinformează vor fi suspendaţi din funcţie. Colegiul Medicilor: "Au afectat public sănătatea românilor"
Sursa foto: Agerpres
de Andreea Cigolea    |    20 Oct 2021   •   11:13

"Unii medici au transmis mesaje eronate și au afectat public sănătatea popor. Acesta este motivul pentru care noi ne-am propus să oprim acest fenomen prin sancțiune. Ne dorim să mergem în Parlament cu o nouă modificare legislativă prin care să propunem suspendarea medicului în momentul în care intră în comisia de disciplină. 

Demersul actual este următorul. Un medic care este reclamat de un pacient pentru o anumită greșeală medicală ajunge în fața comisiei din teritoriu și acolo procesul durează luni, poate chiar ani.

La final, medicul ajunge să conteste decizia luată de Colegiul Medicilor din teritoriu și ajunge la noi, la Colegiul Național al Medicilor, unde se va judeca cu Comisia Superioară de Disciplină.

În ansamblu, întregul proces durează ani și punctual pentru această situație dramatică, rezolvarea este irelevantă dacă peste câțiva ani acest medic va fi sancționat abia după ani.  Suntem într-o situație de criză și trebuie să luăm măsuri dramatice. 

Trebuie să responsabilizăm medicii. Un medic care iese în spațiul public, în social media, el trebuie să exprime o opinie medicală, iar el nu are voie decât să transmită mesaje corecte care să aibă un suport cu dovezi științifice", a declarat dr. Daniel Coriu, șeful CMR, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

De ce au murit "cu zile" mulți români din cauza COVID. Dr. Coriu: "România se află într-o situație dramatică, într-un dezastru național"

Mulţi români au murit "cu zile", cum se spune în popor, infectaţi cu coronavirus. Cauza nu este virusul în sine, ci faptul că aceste persoane nu erau vaccinate, deşi serul este acum la îndemâna oricui şi gratuit, spune preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr. Daniel Coriu.

"Avem aproximativ 1.800 de paturi de terapie intensivă ocupate, iar limita inferioară este de 4.000 de paturi. Cel mai dramatic este numărul mare de decese evitabile.

Oamenii nu trebuiau să moară. Au murit cu zilele, cum se spune în popor. Au murit pentru că nu s-au vaccinat. Marea majoritate a persoanelor care au murit nu erau vaccinate. 

De ce mor de COVID oameni care s-au vaccinat. CMR: "E nevoie de măsuri urgente pentru a bloca răspândirea virusului"

O întrebare care stă pe buzele tuturor în prezent, când România înregistreză recorduri negative şi la numărul de infectări, dar şi la numărul de morţi de COVID, este de ce mai mor oamenii care s-au vaccinat.

"În general, aceste decese la Terapie intensivă se întâmplă la persoane nevaccinate. Nu este vorba de pacienţi care sunt vaccinaţi şi nu au alte boli, să fie sănătoşi.

Aceşti oameni sunt din cei cu comorbidităţi, boli asociate şi care nu au dezvoltat nici anticorpi", a explicat președintele Colegiului Medicilor, dr. Daniel Coriu, miercuri, la Antena 3.

×
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close