Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Remodelarea corporală după operația de micșorare a stomacului. Ce presupune și în ce condiții este indicată

Remodelarea corporală după operația de micșorare a stomacului. Ce presupune și în ce condiții este indicată

Dacă intervenția de micșorare a stomacului este foarte utilă pentru pierderea în greutate, la fel de utilă pentru definitivarea rezultatelor este remodelarea corporală. După intervenția de gastric sleeve, pacientul nu se poate bucura pe deplin de noua sa siluetă, din cauza excesului de piele, care și-a pierdut elasticitatea, având un aspect inestetic. Ce intervenții estetice putem face când slăbim atât de multe kg, aflăm de la medicul estetician Nico Ferariu.

Remodelarea corporală după operația de micșorare a stomacului. Ce presupune și în ce condiții este indicată
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2023   •   09:47

După intervenția de micșorare a stomacului, pacientul se confruntă cu un exces de piele care și-a pierdut din elasticitate, având un aspect inestetic și deranjant.

Medicul Nico Ferariu, specialist în chirurgie estetică, a explicat, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate, prezentată de Andreea Cigolea, care sunt procedurile estetice care îi pot ajuta pe cei care au scăpat de un număr mare de kilograme să obțină silueta pe care și-o doresc.

"În momentul în care ating o greutate stabilă, după ce au slăbit 30, 40 sau chiar 75 de kilograme, pacienții observă că anumite zone ale corpului nu arată bine, fiind vorba despre un exces de piele. 

De aceea, înainte de operație, trebuie să-i anunțăm pe pacienți că va veni momentul în care, dacă vorbim despre doamne, vor avea, de exemplu, sânii lăsați, cu exces de piele", a spus specialistul.

Citește și: Ce beneficii are ozonoterapia | Afecţiunile care pot fi tratate cu ajutorul ei

De asemenea, medicul a explicat care sunt zonele afectate după operația de micșorare a stomacului și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze pacientul pentru a obține rezultatele pe care și le dorește.

"Începem de la facelift, mastopexie, care are nevoie, de cele mai multe ori, de implant, și abdominoplastie. Este nevoie, de multe ori, și de total body lift, pentru că și pielea de la spate o să cadă. Va fi necesar și un lifting de brațe și de coapse.

La bărbați, printre procedurile necesare după operația de micșorare a stomacului se numără ginecomastia, pentru că vor rămâne cu o piele în exces la nivelul pectoralilor, abdominoplastia și total body lift.

Pentru că bărbații merg mai des la sală, iar musculatura lor crește mult mai bine cu exerciții fizice, au mai rar nevoie de lifting de brațe și de coapse", a mai precizat medicul.

Specialistul a atras atenția asupra faptului că este bine ca toate aceste intervenții să fie făcute treptat, astfel încât pacientul să aibă timp pentru recuperare.

"Chirurgul poate să intre în sală și să opereze cât mai multe zone ale corpului, dar trebuie să ne gândim cum ne vindecăm după. Este foarte important să înțelegem faptul că excesul de piele îndepărtat și partea pe care o croim are nevoie de vascularizație, care este precară la pacientul care a slăbit foarte mult.

De aceea, în prima etapă, trebuie să ne ocupăm de zonele care ne deranjează cel mai mult", a declarat dr. Nico Ferariu.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc
x close