Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Ce beneficii are ozonoterapia | Afecţiunile care pot fi tratate cu ajutorul ei

Ce beneficii are ozonoterapia | Afecţiunile care pot fi tratate cu ajutorul ei

Terapia cu ozon este un tratament nou care are efecte deosebite, În domeniul medical, fiind recomandată pentru diverse afecțiuni, dar şi în domeniul cosmetic, întrucât luptă împotriva îmbătrânirii. Discutam cu medicul Mihai Pascu despre tot ce este necesar să ştim despre ozonoterapie.

Ce beneficii are ozonoterapia | Afecţiunile care pot fi tratate cu ajutorul ei
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2023   •   18:28

"Ozonoterapia poate fi folosită ca măsură de prevenție având în vedere că ea este un facilitator de regenerare, un optimizator de funcții biologice.

Ozonoterapia acționează direct pe echilibrarea mecanismului redox celular prin care celula se apără de stresul oxidativ cronic, de radicali liberi care sunt responsabili atât de fenomenul de îmbătrânire, cât şi de moartea celulară.

Şedinţele implică nişte insuflatii cu ozon. Se fac nişte miniclisme cu gaz. Scopul este ca acel ozon să se absoarbă la nivelul intestinului, să reacționeze cu acizii grași din conţinutul colonului, producând acele substanțe biologic active care sunt responsabile de toate mecanismele de care vorbeam în eficiența terapiei cu ozon.

Ozonul se bazează pe o stimulare naturală a țesuturilor. Prin administrarea lui sub formă de microinjecții subcutanate produce local o îmbunătățire a irigării zonei, a oxigenării țesutului local.

Totodată, produce mecanisme sau induce mecanisme de defibrozare, pentru că de foarte multe ori ridurile apar ca urmare a unor tulburări ale țesutului conjunctiv, anumite aderențe care se nasc între straturile de piele și mușchii din profunzime.

Ozonul are această capacitate de a activa celulele responsabile de regenerare a țesutului moale.

Pielea devine mult mai flexibilă și în egală măsură se crește nivelul secreției de elastină. În felul acesta, pielea devine mai elastică.

Există o singură contraindicație majoră, restul sunt contraindicații relative, care pot fi evaluate de către medicul terapeut. Această contraindicație majoră este lipsa genetică a unei enzime. Boala se numește favism şi este o boală genetică.

Apa cu ozon are aplicații topice externe. Este un foarte bun antiseptic și ajută și la vindecare, la cicatrizare. Dar poate fi utilizată și intern pentru anumite probleme stomatologice sau din sfera ORL. Nu există limite de vârstă pentru administrarea ozonului.

Tot ce conţine ozon să se consume imediat pentru că el are o durată foarte scurtă de viață datorită reactivității foarte mari pe care o are.

Ozonoterapia este o procedură medicală care deja și-a căpătat acest statut și din punct de vedere legal și ea poate fi administrată, aplicată doar sub supravegherea sau recomandarea unui medic specialist care are această capacitate.", a spus Mihai Pascu, joi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

Datorită efectului antialgic ozonoterapia este frecvent folosită și la recuperarea sportivilor care suferă accidentări și sunt nevoiți să reia antrenamentele. Leziunile se refac mult mai repede sub acțiunea ozonului datorită proprietăților antioxidante ale acestuia.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close