Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei 10 măsuri economice din programul de guvernare PSD-PNL. Investiții și reformarea administrației publice

10 măsuri economice din programul de guvernare PSD-PNL. Investiții și reformarea administrației publice

În cadrul negocierilor privind viitorul program de guvernare PNL-PSD, au fost stabilite mai multe măsuri urgente pe plan economic.

10 măsuri economice din programul de guvernare PSD-PNL. Investiții și reformarea administrației publice
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Noi 2021   •   22:33

Mihai Gâdea a prezentat în cadrul emisiunii „Sinteza Zile” 10 măsuri economice asupra cărora au căzut de acord politicienii din PSD și PNL, viitori parteneri de guvernare:

1. Creșterea investițiilor din PIB de la 5,6 la 7%

2. Păstrarea cotei unice

3. Scăderea contribuțiilor cu 0,5% pe an, în următorii 4 ani.

În legătura cu această măsură, deputatul PSD Marius Budăi a precizat: ”În viitorul apropiat trebuie să facem o analiză foarte clară a impozitării muncii din România. Mai ales la salariile mici este necesară o ajustare astfel încât neturile la acești oameni să crească.”

4. Reformă în administrația publică

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a explicat ce presupune reforma în administrație asupra căreia au căzut de acord cele două partide: ”Este nevoie de eficientizare în administrația publică. La fonduri europene sunt multe lucruri rămase în urmă. Avem restanțe și din vechiul cadru financiar multianual și avem restanțe și în noul cadru financiar multianual, nu am trimis nimic până acum la Comisia Europeană. Altfel nu vom avea perfomanță nici în PNRR. Trebuie să dublăm efortul pentru că va veni noul cadru financiar multianual și atunci e nevoie de eficiență foarte mare în această zonă. ”

5. Creșterea capacității de producție energie electrică și gaze

6. Investiții prin PNRR și fondul de modernizare

7. Creșterea alocațiilor

8. Creșterea pensiei minime de la 800 la 1.000 de lei

9. Creșterea pensiei

Citește șiCresc pensiile și alocațiile. PNL și PSD au ajuns la o înțelegere

10. Creșterea alocației pentru persoanele cu dizabilități. De această măsură ar urma să beneficieze 840.000 de pensionari din România.


 

×
Subiecte în articol: PSD PNL alocaţii pensii
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close