Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Actriţa Eugenia Şerban, mesaj în lacrimi pentru autorităţi: "Legea trebuie schimbată. Copiii consumatori de droguri trebuie ajutaţi, nu marginalizaţi"

Actriţa Eugenia Şerban, mesaj în lacrimi pentru autorităţi: "Legea trebuie schimbată. Copiii consumatori de droguri trebuie ajutaţi, nu marginalizaţi"

Actriţa Eugenia Șerban a povestit la Antena 3 CNN chinul trăit cu fiul ei, dependent de droguri. Aceasta a făcut apel la autorități pentru a face mai drastică legea pentru prevenirea şi combaterea consumului de droguri.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2024   •   23:15

Fiul Eugeniei Șerban, acum în vârstă de 30 ani, se luptă cu dependența de droguri încă din adolescență, iar pentru a-şi întreține acest viciu a furat din casă mai multe obiecte de valoare. Actriţa a dezvăluit în lacrimi că a decis să vorbească despre coșmarul prin care trece cu fiul ei pentru a lansa un semnal de alarmă către autoritățile care par că nu sunt interesate de eradicarea acestui fenomen care pune din ce în ce mai mult stăpânire mai ales pe tinerii din România. 

În acest context, Eugeniei Șerban a făcut un apel la autorități pentru a crea o lege care să prevină consumul de droguri, pentru a se construi un centru pentru a-i ajuta pe consumatori, dar şi pe membrii familiilor acestora care duc o luptă crâncenă fără să fie sprijiniți de legislaţia din România. 

"Mi-e foarte greu, nu știu exact ce și cum ar trebui să spun sau cui să mă adresez. Este foarte clar că de la președinte la prim-ministru, la ministrul Sănătății toţi ce ar trebui să țină cont că ei (n.r dependenții de droguri) nu trebuiesc excluși din societate, trebuiesc ajutați. Pentru asta trebuie schimbată legea.

Atâta timp cât legea nu ne ajută și nu suntem lăsați să-i ajutăm, pentru că legea nu ne dă drepturi, n-avem ce să facem. Suntem legați de mâini și de picioare, iar ei sunt efectiv niște îndepărtați din societate din toate punctele de vedere. Nu putem să internăm cu forța, nu se vrea să fie internați, nu se vrea să fie ajutați cu adevărat. Este foarte adevărat că ei, în primul rând, trebuie să vrea. Dar atâta timp cât societatea îi exclude în totalitate, n-au niciun interes să mai vrea ceva de la viața, asta nu interesează decât drogul pentru ziua de mâine.Atât.

"Se vrea ca această societate să se facă bine sau nu"

Problema este ce facem noi, cum schimbăm legea, cum putem să-i ajutăm cu forța, dacă este necesar și ce facem cu dealeri, cu adevărații dealeri? Pentru că atâta timp cât există dealeri și ei vor avea de unde să consume. Dacă drogurile ar dispărea și dealerii n-ar mai exista, ei n-ar mai avea de unde cumpăra. Și atunci probabil că și această societate, care este din ce în ce mai împânzită și nu vorbim doar de copii, nu vorbim doar de adolescenți și de tineri.

Vorbim chiar de procurori, de avocați, de polițiști, de miniștrii care consumă droguri. Ei fac legile! Oare le fac împotriva consumului de droguri? Împotriva dealerilor? Atâta timp cât ei decid? Cum să avem încredere într-o lege unde o face un procuror, un avocat și un judecător care consumă droguri? Deci se vrea ca această societate să se facă bine sau nu?

Eu știu că în seara asta copilul meu mă judecă pentru că sunt aici. Are impresia că dacă am venit aici și vorbesc, chiar mi-a reproșat și mi-a trimis un mesaj în care spune că îmi fac emisiuni pe dependența lui.

Nu m-ați auzit vorbind 14 ani. Mi-am făcut doar meseria și dacă vorbesc acum este pentru că nu mai pot și el trebuie să înțeleagă asta.

Spune-mi și mie de ce în atâția ani a această problemă s-a descoperit acum cu 2 Mai (n.r accidentul produs de Vlad Pascu). Să fim serioși, știm toții, există de 10-20 de ani deja foarte pregnant. De ce nu s-a construit nici măcar un centru, sunt fonduri europene, nu trebuie să băgăm nici măcar un leu, noi ca societate, ca țară, dar nu s-a făcut nici măcar un proiect sau nu s-a vrut", a spus Eugenia Şerban, la Antena 3 CNN. 

 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close