Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Orașul ucrainean Harkov, atacat de rachetele rusești

Orașul ucrainean Harkov, atacat de rachetele rusești

Harkov, cel de-al doilea mare oraș al Ucrainei, este acum ținta atacurilor cu rachete ale Rusiei.

Orașul ucrainean Harkov, atacat de rachetele rusești
de Claudia Popovici    |    24 Feb 2022   •   22:36

În total, trupele ruse au distrus astăzi  6 posturi și au bombardat 32 de obiective civile. 

Harkov, cel de-al doilea mare oraș al Ucrainei, este acum ținta atacurilor cu rachete ale Rusiei. 

Unele orașe vor fi în continuare supuse unor restricții de circulație. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a anunțat interzicerea circulației în capitala ucraineană de la ora 22:00 la 7:00, ora locală şi face apel la populaţie să se întoarcă la timp acasă.

"Transportul public nu va funcționa în perioada interdicției. În același timp, stațiile de metrou vor fi disponibile ca adăposturi 24/7", a scris Klitschko.

"Îi rugăm pe toți locuitorii Kievului să se întoarcă acasă la timp. Dacă trebuie să vă deplasați în oraș în timpul stingerii, în special în calitate de angajați ai companiilor de infrastructură critică, trebuie să aveți documente de identitate", a adăugat el.

Ministerul Afacerilor Interne solicită respectarea acestora pentru a proteja populația civilă.

Militarii ruși au preluat controlul asupra centralei de la Cernobîl. Informația a fost confirmată oficial pentru portalul UNIAN de reprezentanții Președinției ucrainene. 

"Am pierdut controlul. Nu ştim în ce situaţie este centrala şi depozitul de deșeuri nucleare. Personalul stației este ţinut ostatic. Acest lucru ameninţă securitatea nu numai a Ucrainei, ci şi a Europei " spune consilierul prezidențial din Kiev, după ce trupele rusești au capturat centrala de la Cernobîl în urma unor lupte asidue. 

Ministrul sănătății ucrainian, Viktor Lyashako a declarat pentru Kyiv Independent că forțele ruse au început să lovească spitalele ucrainiene.

„Aceasta este o încălcare directă a Convenției de la Geneva de către trupele ruse! Spitalele noastre și echipele medicale de urgență sunt în alertă totală, lucrează în toate regiunile și vor oferi îngrijiri în toate circumstanțele”, informează Kyiv Independent.

Bilanț oficial în urma luptelor din 24 februarie, anunțat de Ministerul Sănătății de la Kiev:  57 de morți și 169 de răniți!

×
Subiecte în articol: Harkov Ucraina Rusia razboi
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close