Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Alexandru Rafila neagă că ar demisiona: "Eu am făcut un apel la responsabilitate. Atât! Certificatul verde trebuie să treacă"

Alexandru Rafila neagă că ar demisiona: "Eu am făcut un apel la responsabilitate. Atât! Certificatul verde trebuie să treacă"

Alexandru Rafila a negat informația conform căreia ar fi ameninţat că va demisiona dacă nu se acceptă certificatul electronic la muncă. Acesta a tras mai multe semnale de alarmă atât în coaliţia de guvernare cât şi în discuțiile cu ceilalți colegi din guvern că valul 5 va lovi puternic România şi trebuie urgent să se facă pregătiri.

Alexandru Rafila neagă că ar demisiona: "Eu am făcut un apel la responsabilitate. Atât! Certificatul verde trebuie să treacă"
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Dec 2021   •   22:11

Update 22:25  Ministrul Rafila a negat că a amenințat că își va da demisia.

„Eu nu am anunţat pe nimeni chestiunea asta. Am făcut un apel la responsabilitate. Atât. Certificatul verde trebuie să treacă pentru că trebuie să avem la dispoziție un instrument dacă cumva apare un val pandemic.

Dacă nu apare un val pandemic atunci avem doar un cadru legal. Dacă nu trece certificatul verde avem cu toţi o problemă că nu suntem responsabili la ceea ce se întâmplă. Este responsabilitatea acestei coaliții. PSD şi-a făcut treaba, a avenit cu acest proiect", a spus Alexandru Rafila.

Știrea inițială:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, acuză tergiversarea proiectului de lege privind adoptarea certificatului electronic la locul de muncă. Potrivit surselor Antena 3, ministrul a tras mai multe semnale de alarmă, de două săptămâni face asta, atât în coaliţia de guvernare cât şi în discuțiile cu ceilalți colegi din guvern că valul 5 va lovi puternic România şi că trebuie pregătit acest val, inclusiv prin acest certificat la locul de muncă. 

După protestele de azi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, se teme că nu va exista o asumare de răspundere nici din partea guvernului şi nicio decizie în cadrul coaliției de guvernare. Potrivit surselor Antena 3, din discuțiile din partid, dar şi din cadrul coaliţiei de guvernare, Alexandru Rafila ia în calcul să îşi dea demisia din funcția de ministru al Sănătăţii dacă proiectul de lege privind adoptarea certificatului electronic la locul de muncă nu va fi acceptat.

Alexandru Rafila: "Risc major pentru valul 5, în februarie și martie"

Valul 5 al pandemiei va dura mai mult de o lună și jumătate, a declarat, marți, la Parlament, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El avertizează că riscul cel mai mare va fi în lunile februarie și martie.

Întrebat dacă el consideră că valul 5 va dura atât cât va fi în vigoare certificatul verde intern, respectiv o lună și jumătate, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus că va dura mai mult.

„Eu cred că va dura mai mult de o lună și jumătate, probabil că va dura cel puțin două luni”, a declarat ministrul Sănătății.

„Văzând ce se întâmplă și în alte țări, nu știm cât va dura (valul 5 - n.r.), dar vedem cum evoluează lucrurile, cred că lunile de risc maxim sunt februarie și martie”, a mai spus Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Ministrul a mai spus că vaccinarea cu o doză va permite obținerea certificatului verde intern, potrivit proiectului de lege, dar el va deveni definitiv în momentul în care se face și a doua doză.

Altfel, cei care nu vor face a doua doză în intervalul recomandat, pentru Pfizer între 21 și 42 de zile, certificatul își pierde valabilitatea.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila demisie certificat verde
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close