Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Alexandru Rafila, întrebat dacă ar accepta funcția de ministru al Sănătății: ”Ar fi o fugă de responsabilitate dacă aș spune nu”

Alexandru Rafila, întrebat dacă ar accepta funcția de ministru al Sănătății: ”Ar fi o fugă de responsabilitate dacă aș spune nu”

Alexandru Rafila, deputat PSD, a fost întrebat în emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, dacă ar accepta funcția de ministru al Sănătății în cotextul formării unui nou guvern, iar acesta a spus că ”ar fi o fugă de responsabilitate dacă ar spune nu”.

Alexandru Rafila, întrebat dacă ar accepta funcția de ministru al Sănătății: ”Ar fi o fugă de responsabilitate dacă aș spune nu”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    01 Noi 2021   •   22:30

”Mie nu îmi place să fac speculații, cu atât mai puțin despre o funcție așa importantă cum este cea de prim-ministru, într-o perioadă așa de dificilă. Noi am avut o discuție în urmă cu o săptămână, dvs. m-ați întrebat în legătură cu opțiunile PSD de a intra la guvernare, iar eu v-am spus că e momentul să fim toți responsabili, să ne așezăm la masă și să vedem dacă găsim o soluție, fie ea și tranzitorie, dar să fie o soluție, care să fie sprijinită foarte consistent în parlament.

Opțiunea mea nu are niciun fel de importanță în momentul de față. Trebuie să existe o opțiune politică foarte clară, care să poată să asigure o majoritate și, dacă se va contura un guvern, evident că PSD va avea o opțiune. Cîțu spunea că nu e nimic clar. Eu cred că n-a fost nimic clar la dânsul în ultimele luni, în mod evident pentru toată lumea, așa că așteptăm să fie negocieri, iar desemnarea unui premier din partea PSD, PNL sau a unui guvern tehnic, așa cum am cerut noi ca să ne putem îndrepta spre alegeri anticipate, o să fie o opțiune a partidelor care vor constitui o majoritate și după aceea putem să discutăm orice fel de scenariu”, a declarat Alexandru Rafila în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Mihai Gâdea l-a întrebat pe Rafila dacă va accepta un mandat de ministru al Sănătății, în cazul în care va fi propus pentru această funcție, iar acesta răspuns:

”Cu siguranță că este o foarte mare responsabilitate în acest moment dificil. Dacă aș spune nu, ar fi o fugă de responsabilitate, dar există întotdeauna un ”dar”. Acceptarea unei astfel de poziții într-o situație de criză, cum este cea de acum, presupune anumite condiții. Ori dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, nu eu neapărat, oricine ar merge la Ministerul Sănătății, ar fi doar un figurant care nu ar putea să controleze lucrurile în zona de sănătate.

(...) Eu am câteva idei legate de modul în care ar trebui să funcționeze Ministerul Sănătății, cel puțin în această perioadă de criză”, a mai spus Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close