Antena 3 Emisiuni Sinteza zilei Alexandru Rafila, despre regulile la înmormântări: "Totul se poate schimba imediat printr-un ordin de ministru. Problema e de natură politică"

Alexandru Rafila, despre regulile la înmormântări: "Totul se poate schimba imediat printr-un ordin de ministru. Problema e de natură politică"

de Claudia Popovici    |    06 Apr 2021   •   22:27
Alexandru Rafila, despre regulile la înmormântări: "Totul se poate schimba imediat printr-un ordin de ministru. Problema e de natură politică"
Sursa foto: Hepta

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a comentat în exclusivitate în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3, măsurile pe care ministerul Sănătăţii continuă să le aplice. Măsuri care afectează demnitatea umană a familiilor şi a persoanelor decedate de COVID-19.

Mihai Gâdea a prezentat în cadrul ediţiei de marţi seara la "Sinteza Zilei", protocoalele de la OMS şi CDC aplicate persoanelor decedate de COVID-19, care permit familiilor să îşi înmormânteze rudele cu respectarea unor măsuri sanitare minime.

Întrebat de această continua bătaie de joc aplicată în ultimele luni, unde zeci de familii au fost nevoite să îşi înmormânteze rudele sub incidența protocolului COVID-19, profesorul Alexandru Rafila a spus că există o lipsă se asumare la nivelul ministerului Sănătății care poate modifica aceste reguli imediat.

„Nimeni nu îşi asumă nimic”

„Nu cred că împiedică cineva Ministerul Sănătății să schimbe regulile prin care s-au desfășurat lucrurile până acum. Problema este legată de lipsa de asumare. Nu își asumă nimeni nimic și atunci este mult mai simplu să refuz să fac ceva, poate apare un risc, si atunci de să mă acuze pe mine ( n.r ministerul Sănătăţii) și nu fac nimic. Asta este lucrul care se întâmplă în ultimele trei luni de zile în mod sistematic.

Noi cunoaștem foarte bine că acum este o coaliție la putere. Mie mi se pare foarte ciudat că această coaliție nu ia o măsură în ceea ce privește problema de la Ministerul Sănătății.

„Problema este de natura politică”

Cred că este evident pentru toată lumea, pentru Barna pentru domnul Cioloș, care reprezintă jumătate din acest guvern, că ceea ce se întâmplă la Ministerul Sănătății reprezintă o problemă.

Problema este de natură politică. Nu înțeleg din ce cauză continua să funcționeze această echipă, sau să nu funcționeze de fapt aceasta echipa de la Ministerul Sănătății și partidele din care provin aceste persoane nu iau o decizie în ceea ce privește Ministerul Sănătății.

"E o chestiune de un ordin de ministru care se poate scrie în câteva ore și se poate aproba imediat"

Cred ca asta este de fapt problema. Putem să inițiem legi dar acum discutăm de o chestiune de un ordin de ministru care se poate scrie în câteva ore și se poate aproba imediat. Este mult mai simplu decât o procedură legislativă", a explicat profesorul Alexandru Rafila la Antena 3.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Sinteza Zilei Vlad Voiculescu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close