Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Protestatarii anti-restricţii au mers la Ambasada Rusiei şi au aprins lumânări

Protestatarii anti-restricţii au mers la Ambasada Rusiei şi au aprins lumânări

Moment inedit în Bucureşti, la finalul protesului anti-restricţii din Piaţa Victoriei, care s-a desfăşurat pentru a cincea zi la rând.

Protestatarii anti-restricţii au mers la Ambasada Rusiei şi au aprins lumânări
de Adrian Iclozan    |    01 Apr 2021   •   22:20

Protest cu banner şi lumânări la Ambasada Rusiei

O parte dintre manifestanţi s-au dus în faţa sediului Ambasadei Federaţiei Ruse, aflat la câteva minute de mers pe jos de Piaţa Victoriei.

Aici, oamenii au afişat un banner pe care se putea citi: "1 aprilie 1941, 80 ani de la masacrul împotriva românilor care se întorceau acasă".

Pe banner mai putea fi văzut simbolul comunist "Secera şi ciocanul", tăiat cu o dungă roşie.

Ulterior, oamenii au aprins lumânări în faţa ambasadei.

Prezent la Sinteza Zilei, Iulian Capsali, lider al protestelor anti-restricţii, a explicat acţiunea din faţa reprezentanţei diplomatice.

"O parte dintre cei care au fost în piaţă protestează în faţa ambasadei ruse în legătură cu masacrul de la Fântâna albă în care au murit mii de români. Ei nu se întorceau acasă, cum scrie pe banner, ci încercau să fugă din zonele sovietizate spre România, să se refugieze. A fost un masacru iar 80 de ani este un număr care se cere menţionat. Nu are legătură (protestul de la ambasadă, n.r.) cu drepturile cetăţeneşti care au fost uitate undeva într-un sertar de către guvernanţii noştri", a spus Iulian Capsali,

×
Subiecte în articol: ambasada rusiei proteste lumânãri
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close