Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei America, terorizată de un clan din Vâlcea. Mașini de lux de 800.000 euro, confiscate de la tâlhari

America, terorizată de un clan din Vâlcea. Mașini de lux de 800.000 euro, confiscate de la tâlhari

O bandă de români din Vâlcea fura bijuterii, ceasuri şi bani de la vârstnicii americani. ANABI a preluat mașini de lux de 3,93 mil. lei aparținând reţelei.

America, terorizată de un clan din Vâlcea. Mașini de lux de 800.000 euro, confiscate de la tâlhari
Sursa foto: DIICOT/ Poliţia Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2023   •   21:49

Agenţia Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat în administrare patru autovehicule de lux (Ferrari Portofino, 2 Lamborghini Urus și BMW X4).

Valoarea totală a bunurilor preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 3,93 milioane lei (800.000 euro).

Măsura sechestrului asigurător a fost dispusă într-un dosar cu elemente de extraneitate în cadrul căruia se desfășoară cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, tâlhărie, furt, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor.

Citiţi şi: Doi români din Vâlcea şi-au îndeplinit visul american, au devenit milionari şi acum riscă 20 de ani de închisoare

Vă amintim că au fost descinderi în Vâlcea, la cererea FBI. Americanii au cerut ajutorul într-un dosar în care erau implicaţi români. Aceştia sunt acuzaţi că, între 2020 şi 2022, ar fi jefuit zeci de persoane în vârstă din Statele Unite. 

Românii le furau bijuteriile, folosind violenţa, apoi le vindeau şi trimiteau banii în ţară. 

La percheziţii au fost găsite lingouri și monede de aur care valorează 700.000 de dolari, dar şi mașini de lux.

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut, marți, şapte percheziții în Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, la adresele unor persoane cercetate în SUA pentru constituirea unui grup infracțional organizat, tâlhărie, furt, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor.

În perioada 2020-2022, grupul infracțional organizat, constituit pe fondul relațiilor de rudenie dintre membrii săi, a fost implicat, în Statele Unite ale Americii, în zeci de infracțiuni de "furt prin distragerea atenției" în dauna unor persoane vătămate, cetățeni americani, în general persoane în vârstă, cărora le-au fost furate bijuteriile pe care le purtau sau diverse sume de bani pe care le aveau asupra lor.

În cazul în care persoanele vătămate ripostau, erau deposedate prin violență de valorile deținute, conform DIICOT.

Membrii grupului infracțional organizat au transferat din SUA în România o parte dintre bijuteriile sustrase, în valoare de aproximativ 120.000 de dolari S.U.A. și în scopul spălării profitului infracțional obținut au cumpărat lingouri și monede din aur în valoare de aproximativ 732.000 de dolari S.U.A., precum și 2 autoturisme de lux, în valoare de 260.575 de dolari S.U.A., respectiv 230.000 de dolari S.U.A..

În plus, membrii grupului infracțional organizat au comercializat pe teritoriul american, fără a fi autorizați, bijuterii din aur sau din metal comun cu privire la care pretindeau în mod fraudulos că ar fi confecționate din aur.

Parte din aurul și bijuteriile aduse în România a fost amanetat la diverse societăți comerciale de profil în vederea obținerii de sume de bani.

De asemenea, aceștia au solicitat și obținut de la guvernul S.U.A. ajutoare de șomaj destinate contracarării efectelor pandemiei SARS-COV2, folosind în acest scop acte false, în contextul în care nu îndeplineau condițiile pentru accederea la aceste indemnizații.

Față de doi membri ai grupului instanțele de judecată din SUA au dispus măsura arestării preventive.

Pentru infracţiunile de care sunt acuzaţi, românii riscă acum pedepse de până la 20 de ani într-o închisoare federală.

La percheziții au fost identificate și indisponibilizate: trei autoturisme de lux în valoare de 317.000 dolari SUA, 260.575 dolari SUA , respectiv 40.000 dolari SUA, aproximativ 200 de grame bijuterii din aur, un ceas de lux, suma de 8.000 lei, 7 telefoane mobile și mai multe înscrisuri. Totodată, a fost confiscat, în Ilfov, un alt autoturism de lux, în valoare de aproximativ 250.000 de dolari S.U.A.

×
Subiecte în articol: Valcea confiscări
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close