Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Prinşi în flagrant! Angajaţii de la salubritate primesc bani de la patronii disperați ca să ridice gunoiul. Reacția prefectului Capitalei

Prinşi în flagrant! Angajaţii de la salubritate primesc bani de la patronii disperați ca să ridice gunoiul. Reacția prefectului Capitalei

În ediția de luni seara a emisiunii Sinteza Zilei au fost prezentate imagini exclusive cu angajaţii firmei de salubritate care iau bani de la agenţii economici pentru a ridica gunoiul, demers care nu este prevăzut în contract şi poate fi decontat de aceştia ca şi gunoi preluat de la cetăţeni. 

Prinşi în flagrant! Angajaţii de la salubritate primesc bani de la patronii disperați ca să ridice gunoiul. Reacția prefectului Capitalei
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2021   •   21:58

Ies la iveală noi detalii şocante despre firmele de salubritate contractate de edilul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit contractelor, firmele de salubritate sunt obligate să ia gunoiul de la cetăţeni. În realitate însă, firmele încalcă clauzele contractuale şi adună gunoiul contra cost şi de la agenţii economici pe care ulterior le va putea deconta ca şi cum ar fi fost preluate de la cetățenii Sectorului 1. 

Duminică la ora 22:51 un şofer al firmei de salubritate este surprins în flagrant pe calea Victoriei din Sectorul 1 în timp ce ia bani cash pentru a prelua gunoiul de la un agent economic.

Contactat pentru un punct de vedere prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că nu există niciun fel de justificare pentru un asemenea demers şi acuză agenţii economici şi firma de salubritate de atitudine iresponsabilă.

„Sunt două probleme aici. Odată atitudinea iresponsabila a agenților economici care în loc să încheie contracte cu firma de salubrizare pe toată cantitatea de deșeuri pe care le produce firma respectivă, preferă să dea șpagă unui șofer de camion de salubrizare pentru a scăpa de gunoi și asta nu numai că încalcă legea dar pune o presiune suplimentară pe Primăria Sectorului 1.

Şi asta este o situație pe care am adresata-o în momentul în care a fost a declarată în starea de alertă prima dată prin faptul că poliția Sectorului 1 a fost întărită cu ajutorul poliției naționale pentru a mări controalele la agenții economici care fac astfel de lucruri. Şi doi, atitudinea acestui lucrător de la firma de salubrizare, nu contează că este Rebu sau Romprest, ea nu trebuie să existe.Se vor face plângeri împotriva acestor persoane și cu siguranță vor răspunde", a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica, la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close