Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Directorul ANM anunţă prognoza meteo actualizată pentru Crăciun și Revelion. Cum va fi vremea de Sărbători

Directorul ANM anunţă prognoza meteo actualizată pentru Crăciun și Revelion. Cum va fi vremea de Sărbători

ANM a actualizat prognoza meteo. Iată cum va fi vremea de Sărbători şi de Anul Nou.

Directorul ANM anunţă prognoza meteo actualizată pentru Crăciun și Revelion. Cum va fi vremea de Sărbători
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    06 Dec 2022   •   23:24

"Într-adevăr, astăzi am actualizat estimările pentru intervalul 5 decembrie -  2 ianuarie, interval care cuprinde și perioada sărbătorii Crăciunului, luând în considerare săptămâna 19-26 decembrie și, respectiv, 26 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023.

La acest moment, actualizarea indică posibilitatea ca în ambele săptămâni valorile de temperaturi să se mențină ușor mai ridicate, peste ceea ce ar fi normal pentru intervalele respective și mai ales în săptămâna 26 decembrie - 2 ianuarie, când vorbim în special pentru partea de vest, centru, sud-est a țării, de abateri termice pozitive mai mari. 

ANM, prognoza meteo. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

De Crăciun putem să apreciem, în medie, o vreme în general mai caldă decât în mod obișnuit. Este posibil să vorbim în mod obișnuit de valori care să depășească, în medie, la nivelul maximelor, 6-7 grade pentru că valorile normale pentru perioada respectivă ar trebui să se situeze și să varieze, în general, între - 5 până la cel mult 5-6 grade la nivelul maximelor.

Nopțile sunt în general reci în zonele depresionare, în special și în zonele montane, acolo unde temperaturile pot scădea sub -10 grade și este normal să înregistrăm în ultima decadă a unei luni decembrie cel puțin în aceste zone, valori care să caracterizeze o vreme specifică datei din calendar, în timp ce în zona litoralului, cel mult 1-2 grade Celsius.

ANM, prognoza meteo: "O masa de aer mai caldă care va putea staționa în zona țării noastre"

Dacă la acest moment aceste estimări arată posibilitatea menținerii unei tendințe de o vreme în general mai caldă, luând în considerare aceste abateri termice pozitive putem să înregistrăm valori de până la 10-8 grade Celsius posibil chiar mai ridicate, desigur, va depinde foarte mult de circulația maselor de aer și masa de aer mai caldă care va putea staționa în zona țării noastre.

Pe măsură ce ne vom apropia de finele anului vom avea și o imagine asupra celei mai reci luni din țara noastră, luna ianuarie din punct de vedere al regimului de temperaturi", a explicat Elena Mateescu, director în cadrul ANM, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close