Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei România, împărţită între furtuni puternice şi caniculă greu de suportat | Ce spun meteorologii

România, împărţită între furtuni puternice şi caniculă greu de suportat | Ce spun meteorologii

Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a explicat la Antena 3 CNN cât vor mai dura fenomenele instabile în România şi cum arata prognoza meteo pentru perioada următoare.

de Claudia Popovici    |    03 Iul 2023   •   23:18

Potrivit meteorologilor, vremea în România va continua să fie instabilă în următoarele două săptămâni, cu episoade de zile călduroase ce vor alterna cu perioade de răcoare, furtuni şi vijelii. 

"Instabilitatea atmosferică nu va lipsi la noi în țară în zilele următoare, chiar dacă vor fi zone în care va fi mai puternică, averse, deci ploi de scurtă durată pot să se producă oriunde în țară.

De altfel, această creștere a valorilor de temperatură face ca fenomenele pe care le așteptăm spre sfârșitul săptămânii pentru zona litorală să poată fi destul de severe, iar până atunci intensitatea mai mare va fi în zonele de deal și de munte, dar și în regiunile din vestul și centrul țării, pentru că influența este oarecum dinspre Europa Centrală și de Nord. Vorbim despre cantități de apă care în timp scurt vor putea acumula și peste 40-50l/m², intensificări ale vântului, condiții de vijelie, grindină care poate fi și de mari dimensiuni, mai ales miercuri și joi.

Citeşte şi: Caniculă şi disconfort ridicat în Bucureşti. Temperaturile vor urca la 35 de grade la umbră!

ANM, prognoza meteo: Joi, cea mai fierbinte zi a lunii Cuptor

Până atunci, da, trebuie să suportăm temperaturi tot mai ridicate. Joi va fi ziua cu temperaturile cele mai mari 36-37° sigur la umbră și cu un disconfort termic foarte accentuat. Nu este, însă dacă vorbim de regimul temperaturilor, nu sunt temperaturi nefirești pentru luna iulie.

Este luna lui Cuptor. Sunt zone în țară în care în luni de iulie din anii trecuți am avut și temperaturi de peste 40 de grade, deci nu este ceva ieși din comun, dar, pe de altă parte, sigur, trebuie să fim extrem de prudenți și să luăm toate măsurile, astfel încât să ne protejăm și de temperaturile foarte ridicate, dar și de probabilitatea mare de manifestare a fenomenelor de instabilitate", a spus Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close