Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mărturia unui pacient de la ATI Arad: "Am stat trei ore cu un om decedat în salon. Ne este teamă să vorbim, suntem la mâna lor"

Mărturia unui pacient de la ATI Arad: "Am stat trei ore cu un om decedat în salon. Ne este teamă să vorbim, suntem la mâna lor"

Daniel, un fost pacient la Spitalul Judeţean din Arad, a vorbit în exclusivitate la emisiunea "Sinteza Zilei", moderată de Mihai Gâdea la Antena 3, despre drama pe care a trăit-o când a fost internat. El a povestit cum a fost nevoit să stea timp de trei ore în acelaşi salon cu un pacient decedat şi a acuzat cadrele medicale că nu au răspuns unei solicitări urgente în momentul în care un alt pacient a căzut din pat.

Mărturia unui pacient de la ATI Arad: "Am stat trei ore cu un om decedat în salon. Ne este teamă să vorbim, suntem la mâna lor"
de Claudia Popovici    |    11 Mar 2021   •   21:38

"Exact trei ore am stat cu persoana decedată, împreună în același salon cinci persoane, în viață. În concret, nouă ni s-a spus de la spitalizare în cazul unei urgențe avem buton de panică o sonerie și foarte repede va veni cineva. Ei bine, un pacient a căzut din pat, am acționat butonul de panică, nu s-a întâmplat nimic, nu a venit absolut nimeni. Am plecat disperat pe hol să caut un cadru medical nu am găsit. Am plecat din incinta clădirii în curte m-am dus la portar să îl aduc să cheme pe cineva. Mi-a zis că nu este problema lui la partea de COVID. Am sunat disperat atunci la 112 să vină să îl ajute pe omul acela căzut pe jos.

"După ce am sunat la 112 au venit cadrele medicale în salon"

După ce am sunat la 112 se pare că s-a luat legătura și cu cadrele medicale, au apărut și ele. Când au sosit aici omul era deja în pat, au trecut cel puțin 15 minute de când am apăsat butonul, până în momentul în care într-un în final, în urma apelului la 112, au venit cadrele medicale.

"Pacientul care a decedat avea nivelul scăzut de oxigen"

Pacientul care era pe jos a fost ridicat de un coleg de salon. Problema a intervenit exact când au sosit cadrele medicale la un alt pacient. Scăzuse nivelul de oxigen în sânge foarte mult, omul se chinuia foarte mult. Am văzut la un moment dat că au făcut masaj cardiac și a decedat.

"Trei ore am stat cu persoana decedată în salon"

Ţin să spun un lucru îngrozitor. Chiar când m-am internat în acest salon, pacientul care a murit a solicitat trei ore să fi dus la toaletă de către asistent, de către medic, de către infirmiere. Trei ore omul la insistat, s-a tot amânat să se ducă la toaletă. Am martori. Ei bine acest om care a așteptat mai puțin de 24 de ore să moară, trei ore a aşteptat să fie dus la toaletă. Am fost şocat", a spus Daniel la Antena 3.

"Ne este teamă să vorbim, să nu avem probleme. Suntem la mâna lor"

"Nu am avut hartie igienică la toaletă. Un asistent m-a dojenit că nu am venit pregătit de acasă cum trebuie", a mai spus Daniel.

 

×
Subiecte în articol: ATI ARAD pacient Sinteza Zilei
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close