Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Avocatul Poporului: "Voi trimite la CCR Ordonanța privind legea sănătății. O consider de o gravitate extremă"

Avocatul Poporului: "Voi trimite la CCR Ordonanța privind legea sănătății. O consider de o gravitate extremă"

Renate Weber, Avocatul Poporului, a anunțat că va trimite la CCR ordonanța referitoare la privatizarea sănătății, dată de Guvernul Orban înaintea ultimei ședinte dinaintea moțiunii de cenzură, considerând-o de o "gravitate extremă".

Avocatul Poporului: "Voi trimite la CCR Ordonanța privind legea sănătății. O consider de o gravitate extremă"
Sursa foto: foto: captura Antena 3
18 Feb 2020   •   00:13

”Sunt cam opt sesizări care s-au înregistrat sau urmează să vină mâine-poimâine. Voi trimite la CCR Ordonanța privind legea sănătății. O consider de o gravitate extremă. Dreptul la sănătate e un drept fundamental. Avem dreptul de a primi asistență medicală la standarde corespunzătoare în unitățile de stat. Cred că miercuri o vom trimite la CCR.

Azi am trimis pe legea despre statutul cadrelor didactice. Sunt două aspecte pe care le considerăm neconstituționale. Primul vizează că este putere publică, nu instituție publică. Apoi urmează ordonanța privind alegerile. Am primit o primă sesizare de la UDMR și s-ar putea să mai primim niște sesizări. Înțeleg că urmează o sesizare legată de ordonanța ANAF și una despre legea achizițiilor publice, referitoare la statutul judecătorilor. Noi nu putem să atacăm tot pachetul de 25 de ordonanțe, trebuie să le vedem după publicarea în Monitorul Oficial. De exemplu, la ordonanța pe sănătate într-un fel a intrat în ședința de guvern și altfel a ieșit din ședința de guvern.”, a declarat Renate Weber la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

 

×
Parteneri
Când avem dreptul să NU plătim facturile | Anunțul ANRE
x close