Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei ERATĂ! Cătălin Denciu, medicul care a salvat pacienţi din incendiul de la Piatra Neamț, nu a fost pus sub acuzare de procurori

ERATĂ! Cătălin Denciu, medicul care a salvat pacienţi din incendiul de la Piatra Neamț, nu a fost pus sub acuzare de procurori

Cătălin Denciu, medicul-erou care a suferit răni grave în incendiul izbucnit în secţia COVID de la Spitalul Piatra Neamţ, după ce a salvat din flăcări pacienţi, nu este pus sub acuzare de procurori.

ERATĂ! Cătălin Denciu, medicul care a salvat pacienţi din incendiul de la Piatra Neamț, nu a fost pus sub acuzare de procurori
de Claudia Popovici    |    02 Noi 2021   •   21:56

Update 22:47: În urma verificărilor suplimentare realizate de jurnaliștii de la adevarul.ro, reprezentanții Parchetului General au precizat că medicul Cătălin Denciu nu are calitatea de suspect în dosar.

Ştirea iniţială

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis punerea sub acuzare a unor persoane în cazul incendiului izbucnit pe 14 noiembrie 2020 în secţia COVID de la Spitalul Piatra Neamţ, soldat cu 10 morţi.

Mai exact, au fost puşi sub acuzare şase foşti manageri, doi medici şi două asistente. Printre cei cercetați este şi medicul anestezist declarat erou, Cătălin Denciu, după ce a fost rănit încercând să scoată pacienţii din foc.

După ce şi-a riscat viaţa pentru a salva pacienţii din salonul cuprins de flăcări, doctorul-erou Cătălin Denciu a dus o luptă cruntă timp de aproape 6 luni.

Cu arsuri pe 40% din suprafața corpului, medicul a fost supus mai multor intervenții chirurgicale și tratamente de recuperare într-un spital din Belgia.

Medicul Cătălin Denciu nu este vizat de procurori pentru o culpă medicală, ci pentru că ar fi dat declarații contradictorii. Acuzaţiile care i se aduc ar fi pentru favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals, notează adevărul.ro

 

 

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close