Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cazanciuc, la Sinteza zilei: Ultima grațiere colectivă în România a avut loc în 2002

Cazanciuc, la Sinteza zilei: Ultima grațiere colectivă în România a avut loc în 2002

Cazanciuc, la Sinteza zilei: Ultima grațiere colectivă în România a avut loc în 2002
Sursa foto: Foto: Antena 3
25 Ian 2017   •   22:13

Fostul ministru al Justiției Robert Cazanciuc a afirmat, la Sinteza Zilei, că ultima grațiere colectivă făcută în România a avut loc în 2002.

În tot acest timp, în SUA, președintele Barack Obama a grațiat în mandatul său 1.715 deținuți, iar Jacques Chirac, 3.500 de deținuți, în anul 2006.

”De 15 ani nu s-a mai făcut nicio grațiere colectivă în România. După 89 au fost două decrete firești, după Revoluție: în 1997, o lege pe fondul supraaglomerării, iar ultima în acest sens a fost în 2002”, a spus Robert Cazanciuc, la Sinteza Zilei.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, susţine însă că nu trebuie promovate proiecte care reprezintă "acte de clemenţă", precizând că magistraţii sunt îngrijoraţi de 'problema dezarmării organelor judiciare de instrumentele juridice de combatere a criminalităţii'.

"E o conotaţie care este total negativă. (...) Nu ar trebui să ne gândim la aceste aspecte când societatea românească se confruntă cu un val de criminalitate, când ne aşteptăm la alt val de criminalitate cu terorism, cu tot felul de probleme de criminalitate transfrontalieră, criminalitate violentă, noi acum să ne gândim la acte de clemenţă. (...) Nu aş dori să stărui pe această problemă de clemenţă, este o chestiune care se poate discuta în Parlament, într-o stare de calm. Noi, magistraţii, suntem îngrijoraţi în primul rând de problema dezarmării organelor judiciare de instrumentele juridice de combatere a criminalităţii. Aceasta este marea problemă, iar celelalte pot fi discutate de parlamentari cu calm în cadrul Parlamentului, pot fi analizate, evaluate", a spus Augustin Lazăr.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Robert Cazanciuc
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close