Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ce se va întâmpla cu toate anchetele și procesele făcute pe aranjamente secrete? Toader a anunțat soluția în premieră

Ce se va întâmpla cu toate anchetele și procesele făcute pe aranjamente secrete? Toader a anunțat soluția în premieră

Ce se va întâmpla cu toate anchetele și procesele făcute pe aranjamente secrete? Toader a anunțat soluția în premieră
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    11 Sep 2018   •   21:46

Ce se va întâmpla cu toate anchetele și procesele făcute pe aranjamente secrete? Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat soluția în premieră, marți, la Antena 3.

Potrivit ministrului, nu mai este nevoie de ordonanță de urgență pentru anularea efectelor protocoalelor „ilegale” dacă Parlamentul va respinge ordonanța 6/2016.

„Eu spuneam ca este posibila o ordonanta prin care sa permita celui care crede ca a fost condamnat pe protocoale, pe interceptari ilegale, sa i se dea posibilitea de a declansa o procedura de admisibilitate ca un judecător sa verifice daca in dosarul lui au fost astfel de procedee nelegale. Daca judecatorul va vedea ca condamnarea a fost pronuntata pe astfel de probe sa se duca pe fond, sa judece, sa extraga din dosar acele probe, ce ramane e bun ramas. Stiu ca in Parlament se afla o lege de aprobare a ordonantei 6/2016. Aceasta a permis constituirea acestor protocoale, a constituirii de echipe mixte. A primit aviz de la SRI, sigur ca nu putea sa primeasca(...). Prin urmare, in Camera Deputatilor este un proiect de lege care analizeaza ordonanta 6. Am inteles ca este posibil ca ordonanta sa fie respinsa. Daca respingi ordonanta, este echivalentul unei modificari substantiale printr-o alta ordonanta de urgenta. Legiuitorul trebuie sa stabileasca ce se intampla cu efectele juridice ale ordonantei. Le anuleaza sau le lasa in continuare. Daca le anuleaza, nu mai este necesara ordonanta guvernului(...). Pana la urma, asta este solutia. De modificat substantial ordonanta 6”, a declarat Tudorel Toader, marți seară, la Antena 3.

 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close