Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cristi Popovici, reporter special Antena 3 trimis în Grecia: "Este iadul aici!"

Cristi Popovici, reporter special Antena 3 trimis în Grecia: "Este iadul aici!"

Cristi Popovici, trimisul special al Antenei 3 în Grecia, a fost în mai multe zone afectate de incendiile devastatoare şi a vorbit la Sinteza Zilei despre situaţia fără precedent cu care se confruntă acum autorităţile elene.

Cristi Popovici, reporter special Antena 3 trimis în Grecia: "Este iadul aici!"
Sursa foto: Antena 3 | Hepta | DPA Images / Eurokinissi
de Claudia Popovici    |    05 Aug 2021   •   22:12

Mai multe zone din Grecia s-au transformat în câteva ore într-un infern al flăcărilor. Autorităţile sunt depășite de situaţie pentru că niciodată în istoria modernă a Greciei nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Teritorii vaste din întreaga ţară să fie cuprinse de flăcări în același timp şi să ardă pe suprafețe atât de întinse şi atât de mult timp. 

Este a treia zi consecutivă când se depășesc 45 de grade Celsius, iar republica elenă arde, la propriu. Au fost aproape 120 de focare în ultimele 24 de ore cel mai recent izbucnit miercuri seară pe insula Evia. Ore în şir mii de oameni au trăit clipe de coşmar, chiar lângă Atena, din cauza unui incendiu izbucnit pe fondul caniculei și al vântului puternic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Insula Evia, cea mai mare insulă a țării, aflată la aproximativ 70 de km de Atena, s-a transformat într-un infern al flăcărilor care se apropie amenințător de casele oamenilor.

Drumul de întoarcere către Atena este blocat

Aerul este complet irespirabil din cauza focului şi a cenușii, termometrele înregistrând între 45 și 48 de grade Celsius. 

Localnicii care acum au rămas pe drumuri acuză autorităţile elene că de-a lungul timpului nu au creat unor zone de siguranță pentru că Grecia se confruntă cu astfel de incendii de vegetație în fiecare an însă acum este o situaţie fără precedent.

Sute de voluntari şi localnici au creat un front comun prin care se încearcă protejarea satelor. Pănă în acest moment nu a fost identificată cauza incendiilor, însă autorităţile bănuiesc că de vină ar fi canicula, dar nu exclud însă şi o intenție criminală.

În acest context, procuratura din Grecia intervine alături de pompieri pentru a încerca să afle cauza acestor dezastre.

 

 

×
Subiecte în articol: incendii Grecia
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close