Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Avocatul soţului Dianei Şoşoacă: "Pe niciunul dintre clienţii mei nu îi sfătuiesc să facă acest lucru"

Avocatul soţului Dianei Şoşoacă: "Pe niciunul dintre clienţii mei nu îi sfătuiesc să facă acest lucru"

Dan Chitic, avocatul care l-a reprezentat pe Silvestru Şoşoacă, după ce a fost pus sub control judiciar pentru ultraj, a făcut precizari importante, joi, în exclusivitate la Antena 3, despre cel mai răsunător scandal al acestor zile.

Avocatul soţului Dianei Şoşoacă: "Pe niciunul dintre clienţii mei nu îi sfătuiesc să facă acest lucru"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    16 Dec 2021   •   23:24

Avocatul Dan Chitic a fost invitat joi seara la Sinteza Zilei, unde a vorbit cu Mihai Gâdea despre incidentul în care au fost implicați senatoarea Diana Șoșoacă și jurnaliștii Rai Uno.

Diana Şoşoacă a declarat că jurnaliştii italieni aveau droguri

Senatoarea le-a declarat poliţiştilor că jurnaliştii din Italia avea droguri asupra lor şi că ar fi furat lucruri, motiv pentru care s-a făcut şi o verificare corporală.

Soţul său, Silvestru Şoşoacă, spune că nu ştie nimic despre droguri şi nici despre documentele sustrase din cabinetul de avocatură al soţiei sale.

De asemenea, Poliția a efectuat o percheziție, însă jurnaliștii nu aveau în posesie droguri sau acte, acuzațiile senatoarei fiind nefondate.

Avocatul Dan Chitic, interviu cu Mihai Gâdea

"De unde să ştiu eu dacă erau droguri. Eu ştiu cam ce ştiţi şi dumneavoastră, pentru că, din păcate pentru organele de urmărire penală pentru dosar, nu au depus alte probe decât cele pe care le ştiţi şi dumnevoastră. 

În momentul în care eu încă eram avocatul lui Silvestru Şoşoacă, la dosar nu se afla practic nimic. Cel mai important lucru era propria declaraţie, o declaraţie dată aşa cum eu nu sfătuiesc pe nimeni să o dea, la prima audiere, cu lux de amănunte. Pe niciunul dintre clienţii mei nu îi sfătuiesc să facă acest lucru. Dacă din nefericire vor avea vreodată neşansa să ajungă să dea vreo declaraţie în faţa organelor de urmărire penală, îi sfătuiesc să îşi aducă aminte de ce se spune în filmele americane. Niciodată, nicio declaraţie. Domnul Şoşoacă nu a făcut asta. Domnul Şoşoacă a venit cu o maximă deschidere şi a povestit cu lux de amănunte, un lux de amănunte pe care eu nu l-aş fi dorit.

Soțul Dianei Șoșoacă, vizat de un dosar penal de ultraj după ce ar fi agresat un reporter italian

Soțul senatoarei Diana Șosoacă, Dumitru Silvestru Șoșoacă, este vizat de un dosar de ultraj, după scandalul cu reporterii italieni și l-ar fi agresat pe unul din polițiștii chemaţi de reporteri.

Acesta este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar.

"Pentru Şoşoacă Silvestru, eu am fost prezent la audierea în care avea ca obiect, exclusiv acuzaţia de ultraj, o acuzaţie de ultraj care nu este susţinută de nimic, în momentul ăsta. Niciuna dintre înregistrările video care au fost făcute publice până în acest moment, nu demonstrează că ar fi fost un ultraj. Niciuna nu e destul de clară. Suntem într-un dosar penal.

Avocatul lui Silvestru Şoşoacă: "Ultrajul trebuie demonstrat cu imagini şi martori"

În momentul în care au fost luate declaraţiile respective, nicio declaraţie a celor din echipa italienilor nu era luată. Instanţele au venit şi au pipăit fontul. Au pipăit fontul, practic pe declaraţia dată şi pe sesizare. De asta am spus să nu dea nimeni nicio declaraţie la început. Oricât de curată şi de cinstită ar fi, ea poate fi interpretată împotriva ta, spre deosebire de tăcere. Dreptul la tăcere este sfânt", a declarat avocatul Dan Chitic.

Citiţi şi: Diana Şoşoacă riscă sancţiuni dure după incidentul cu jurnaliştii italieni
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close