Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dana Budeanu, semnal de alarmă privind mâncarea din spitalele României: "Se fură" | Ce mesaj îi transmite ministrului Sănătăţii

Dana Budeanu, semnal de alarmă privind mâncarea din spitalele României: "Se fură" | Ce mesaj îi transmite ministrului Sănătăţii

Dana Budeanu a dezvăluit la Sinteza Zilei experiența cutremurătoare trăită de o mamă internată într-o maternitate din București care a primit drept mâncare "un cuțit șters pe o farfurie și o 2 felii de pâine puse pe un șervețel direct pe noptiera insalubră". Pornind de la acest caz creatoarea de modă a demarat o campanie face un apel la ministerul Sănătăţii.

Dana Budeanu, semnal de alarmă privind mâncarea din spitalele României: "Se fură" | Ce mesaj îi transmite ministrului Sănătăţii
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2022   •   23:36

"Subiectul mâncării din spitale este un subiect pe care l-am luat că piept singură. O mamă internată într-o maternitate din București care născuse gemeni, mi-a trimis într-o dimineaţă porția ei de mâncare. Nu era nimic.

Era un cuțit șters pe o farfurie și o 2 felii de pâine puse pe un șervețel direct pe noptiera insalubră.

Asta a primit ea de mâncare şi de aici m-am declanșat în acea campanie pe care am dus-o cât am dus-o și care, mă rog, s-a finalizat cu dublarea anunțată de domnul Ciolacu, a sumei aferente unei bolnav în spitale de la 11 la 22 de lei.

Eu mă adresez domnului Rafila acum și sunt șocată că până la ora asta domnul Rafila a luat absolut nicio măsură în acest sens.

Nicio măsură cu niciun manager de spital aflat în subordinea Ministerului Sănătății.

De-a lungul acestei campanii am prezentat multe spitale din țară, dar și din București care au un meniu excepțional din acei 11 lei, sunt spitale țară și în București care se descurcau excepțional.

Atenție, cu o anume parte dintre manageri am vorbit și ne-au spus că le rămân din cei 11 lei vreo 2 lei cu care fac alte lucruri, că mai au și cerințe speciale și că ăștia 2 lei îi adună pentru copiii grav bolnavi.

Deci există spitale care pun pe masa pacienților o mâncare excepțională cu acești bani, pentru că 11 lei nu este o sumă mică, așa cum s-a încercat să se urle.

Din moment ce un singur manager de spital se descurcă cu 11 lei înseamnă că toți managerii de spitale se pot descurcă. Corect?

Într-adevăr, într-unul dintre verdicte am făcut apel la domnul Mihai Gâdea și l-am rugat frumos dacă poate, să aducă în studio într-o parte managerii care nu se descurcă și în cealaltă parte managerii care se descurcă, pentru ca cei care se descurcă să-i ajute.

Pe partea aceasta, unde managerii nu se descurcă, sunt domnul Hârstoiu de la Spitalul Universitar, manager-ul Spitalului Floreasca, care după ce a rulat isteric inclusiv domnul Cîrstoiu, au postat repede de tot, niște farfurii cu mâncare excepțională.

La Spitalul Floreasca a durat fix 2 zile 2 zile când s-au făcut poze. Probabil la Spitalul Universitar, fix de paște în ziua respectivă s-au făcut pozele în bucătărie, la bolnavi nu a ajuns cea mâncare.

Am pozele toate din toate zilele cu toate datele. Acestea sunt spitale cu bugete uriașe. Sunt 100% convinsă de afirmația pe care o voi face acum.

Am făcut o anchetă în toate direcțiile, inclusiv cu personalul medical și cu medicii din toate aceste spitale, pentru că vorbesc cu absolut toți.

Și banii de mâncare se fură. Se fură, domnule Rafila, din moment ce un spital din țară sau din București poate cu 11 lei cu 22 ca acum să ofere mâncare excepțională bolnavilor, mâncare decentă", a explicat Dana Budeanu la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close