Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Cel mai mare risc pentru România în contextul războiului. Fost director CIA, despre planurile lui Vladimir Putin

Cel mai mare risc pentru România în contextul războiului. Fost director CIA, despre planurile lui Vladimir Putin

Generalul David Petraeus, fost director CIA, a vorbit într-un interviu acordat Antena 3 CNN despre România şi ameninţările nucleare venite din partea Rusiei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Noi 2022   •   21:46

Întrebat care crede că ar fi cel mai mare pericol pentru România acum, generalul David Petraeus declară că nu vede vreun risc uriaș la adresa României.

"Ultimul lucru de care are acum nevoie Putin este un război mai mare. Ultimul lucru de care are nevoie este un răspuns global care ar urma după folosirea armei nucleare oriunde, inclusiv de exemplu în Marea Neagră. Și cred că Putin a fost convins de liderii occidentali că asta ar fi o decizie îngrozitoare, greșită, și că rezultatul ei ar fi că ar pune Rusia într-o situație mai proastă decât cea în care deja este", a spus David Petraeus în interviul acordat lui Mihai Gâdea.

"Totdeauna mai are ceva de pierdut. Poate să-și piardă viața, poate să-și piardă funcția. Își poate pierde sprijinul celor din jurul lui, sprijinul oamenilor, al poporului. Toate acestea există acolo ca opțiuni și sunt luni sau poate ani de zile la distanță de lupte grele, de mai multe sancțiuni. Ucrainenii vor lupta în continuare. Infrastructura va fi distrusă în Ucraina, dar la un moment dat cred că rușii și Putin vor trebui să înțeleagă că trebuie să pună capăt acestui război", a adăugat el.

Fost director CIA: Ruşii vor înțelege că trebuie să-și retragă forțele

"Țineți cont că situația cu sancțiunile economice și tot ceea ce continuă să crească și sectorul nu reușește să facă față și toate industriile sunt afectate, sunt amenințări la adresa fluxurilor de aprovizionare. Încă de la început am oprit exportul de microcipuri către Rusia, ceea ce este foarte grav. Se spune că Rusia e disperată, a cumpărat mașini de spălat și le-a scos microcipul, ceea ce este un mod efectiv neeficient de a face rost de cipuri.

Deci au multe provocări și ei încă n-au ajuns la această concluzie, că această situație este ireversibilă și vor continua să piardă. Și trebuie să recunoască la un moment dat.

Ei vor înțelege că trebuie să-și retragă forțele, așa cum se întâmplă acum cu Herson", a mai spus fostul director CIA.


 

×
Subiecte în articol: risc România razboi David Petraeus
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close