Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei David Saranga, fost ambasador al Israelului în România: "Israelul trebuie să se apere şi asta va face"

David Saranga, fost ambasador al Israelului în România: "Israelul trebuie să se apere şi asta va face"

David Saranga, fostul ambasador al Israelului în România, a vorbit la Antena 3 CNN despre cel mai puternic atac al Hamas asupra Israelului din ultimii ani.

David Saranga, fost ambasador al Israelului în România: "Israelul trebuie să se apere şi asta va face"
Sursa foto: Ambasada Israelului în România/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Oct 2023   •   22:12

Într-un atac dramatic lansat sâmbătă din Gaza, gruparea palestiniană Hamas a luat cu asalt orașe israeliene, ucigând aproape 1000 de israelieni și luând zeci de ostatici. 

Armata israeliană a chemat aproximativ 400.000 de rezerviști. "Asta înseamnă că ceva se va întâmpla la granița cu Fâșia Gaza", a spus David Saranga, luni seară, la Antena 3 CNN.

Potrivit lui David Saranga, nimeni nu poate înțelege cum o mie de teroriști au intrat în Israel şi au omorât femei, copii, bătrâni şi au luat 130 de persoane ostatice.

"Hamas este sprijinită cu armament care vine din Iran şi toată operaţiunea care se face nu poate să fie făcută fără acest sprijin al Iranului", a spus Saranga.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a ameninţat luni seara că va ucide ostaticii israelieni în Gaza ca reacţie la raidurile israeliene asupra enclavei palestiniene, potrivit unui comunicat.

"De fiecare dată când oamenii noştri vor fi luaţi ţină fără avertisment, aceasta va avea ca rezultat execuţia unuia dintre ostaticii civili", a indicat braţul armat al Hamas, Brigăzile Al-Qassam, într-un comunicat.

"Este o situaţie nouă pentru Israel. Am avut în Fâşia Gaza trei cetăţeni israelieni ostatici. Niciodată nu am avut situaţia asta, 130 de persoane sunt acolo. (...) Israelul trebuie să se apere şi asta va face", a mai spus el, adăugând că e un război care va dura o perioadă lungă.

"Ce am văzut aceste trei zile e numai un început", a mai spus David Saranga.

Vă amintim că armata israeliană a ordonat luni asediul complet al Fâşiei Gaza controlate de mişcarea islamistă palestiniană, în a treia zi de război declanşat de ofensiva-surpriză şi fără precedent a Hamas.
 

×
Subiecte în articol: Israel Hamas David Saranga
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close