Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Declaraţia scandaloasă a Rusiei despre tezaurul României | Radu Tudor: "Putin planifică un conflict cu ţara noastră"

Declaraţia scandaloasă a Rusiei despre tezaurul României | Radu Tudor: "Putin planifică un conflict cu ţara noastră"

Ambasadorul Rusiei în România a făcut afirmații revoltătoare despre aurul nostru făcut pierdut de Moscova. Situaţia a fost prezentată și comentată în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

de Ioana Mircea    |    08 Feb 2024   •   23:07

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei, în România, a avut o replică revoltătoare în ceea ce privește tezarul României, în valoare de 93 de tone de aur, de la Moscova.

"În plus, spre bucuria și satisfacerea completă a partenerilor, până de foarte curând, partea română a scos periodic de la naftalina pisica moartă, cum se spune în Anglia sau cum spun foștii mei prieteni palestinieni", a spus Valery Kuzmin, făcând referire la tezaurul României.

Totodată, în declarațiile sale a adăugat și o scenă petrecută între fostul lider URSS Leonid Brejnev și Nicolae Ceaușescu în 1960, în care Brejnev preșesintele URSS lui fostului președinte român să uite de tezaur.

"Tovarășe, trebuie să vă spun, de la comunist, la comunist că trebuie să uitați de tezaur pentru că așa cum scrie și în documentele juridice ca rezultat al tuturor activităților ce intră în responsabilitatea României, România are o datorie mai mare către Rusia decât are Rusia către România, dar nouă nu e trebuie această datorie de la voi. Vă iertăm de această datorie", ar fi fost declarația lui Leonid Brejnev către Nicolae Ceaușescu.

Rusia a lansat inclusiv un film documentar în care este prezentată situația tezaurului României într-o lumină în care cererea noastră ar fi nefondată, modificând astfel adevărul.

Invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, generalul Mircea Mîndrescu a afirmat că această declarație ar face parte, de fapt, din cadrul strategiei pe care Rusia o are împotriva țărilor democratice, inclusiv România.

"Putem fi siguri de o chestiune, că nu este întâmplător și că există o strategie în ceea ce privește chestiunea hibridă, chestiunea de influență pe care rușii o planifică și o desfășoară împotriva tuturor țărilor democratice printre care și România",  a spus generalul Mircea Mîndrescu.

Pe de altă parte și jurnalistul Antena 3 CNN și analistul de război, Radu Tudor este de părere că prin această declarație ar începe etapa a doua a războiului hibrid între România și Rusia.

"Din punctul meu de vedere ceea ce face tovarășul Kuzmin este a doua etapă a războiului hibrid. Moscova caută cu orice prilej un motiv de conflict cu o țară membră NATO. Cred că este etapa în care Vladimir Putin planifică un conflict cu România, deocamdată la nivel diplomatic și la nivel hibrid pentru că îi vedem cât de puternic acționează și în politica românească", a spus Radu Tudor.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close