Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dezvăluiri despre posibilul nou ministru al Sănătăţii. Ce avere are Ioana Mihăilă

Dezvăluiri despre posibilul nou ministru al Sănătăţii. Ce avere are Ioana Mihăilă

Liderii coaliției au declarat, marți seara, după mai bine de două zile de negocieri, că numele viitorului ministru al sănătății va fi anunțat miercuri dimineață. Presiunile care se fac la această oră este ca noul ministru să fie Ioana Mihăilă, secretarul de stat a lui Vlad Voiculescu.

Dezvăluiri despre posibilul nou ministru al Sănătăţii. Ce avere are Ioana Mihăilă
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2021   •   22:58

În prezent secretar de stat cu mari şanse de a fi nominalizată pentru postul de ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, este medic endocrinolog.

Potrivit declaraţiei de avere, deţine împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea şi, potrivit propriilor declaraţii, s-a înscris în PLUS încă de la începutul partidului.

În 2020, a încasat 14.400 de lei ca endocrinolog la firma Dermalite SRL, de la care a avut şi dividende de 137.000 de lei. Soţul său a încasat 14.400 de lei ca medic specialist radiologie la Osteoprotect SRL, de unde a obţinut şi dividende în valoare de 382.000 de lei.

Ea deţine mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală. Împreună cu soțul său deţine două terenuri intravilane în Oradea un teren de 500 m pătrați obținut prin donație și o cotă într-un apartament din Cluj-Napoca. Are un spațiu comercial de 437 de metri pătrați obținut tot prin donație din 2015.

Ioana Mihăilă a fost numită în martie în funcţia de secretar de stat în Ministrul Sănătăţii

”În urma numirii mele în funcţia de Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii, am primit atribuţii de coordonator al structurilor din cadrul ministerului care gestionează investiţiile din fonduri externe: Unitatea de implementare a proiectelor prin Banca Mondială, Unitatea de implementare şi coordonare programe, Direcţia de monitorizare a implementării proiectelor pentru spitale regionale.

În acest mandat vreau să promovez măsuri care cresc accesul pacienţilor din zonele rurale şi din comunităţile defavorizate la asistenţa medicală prin investiţii în centrele comunitare şi în cabinetele de medicină de familie. Voi face, de asemenea, tot ce ţine de mine pentru a promova digitalizarea sistemului de sănătate şi operaţionalizarea registrelor de boală. Mă bucur că am alături o echipă de profesionişti, oameni harnici şi dedicaţi”, afirma Ioana Mihăilă atunci.

Mai multe detalii despre cine este Ioana Mihăilă şi care sunt relațiile ei de afaceri în zona sănătății, pe larg, în materialul de mai jos.

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close