Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Diana Șoșoacă, circ uriaș în fața Ambasadei SUA din București: "Vi se pare normal să tratați în acest fel parlamentarii?"

Diana Șoșoacă, circ uriaș în fața Ambasadei SUA din București: "Vi se pare normal să tratați în acest fel parlamentarii?"

Senatoarea Diana Sosoaca a mers azi în fața Ambasadei SUA din București, unde a facut un scandal monstru. Motivul: Nu a fost primită! Diana Șoșoacă a fost însoțită de încă doi parlamentari.

Diana Șoșoacă, circ uriaș în fața Ambasadei SUA din București: "Vi se pare normal să tratați în acest fel parlamentarii?"
Sursa foto: captura video
de Gabriel Dano    |    04 Mai 2022   •   21:20

Senatoarea independentă a fost insoțită și de deputatul Mihai Lasca și de deputatul Ciprian Ciubuc. Diana Șoșoacă a fost revoltată deoarece nu a fost primită imediat de însărcinatul cu afaceri al ambasadei.

„Noi suntem parlamentari, nu orice cetățean. De ce vorbiti cu noi prin geam, mușcăm?”, a strigat senatoarea la intrarea în ambasadă.

În zadar s-a agitat senatorea - reprezentanții ambasadei i-au transmis că are nevoie de programare pentru ca întâlnirea cu oficialii SUA să aibă loc.

„Vi se pare normal să tratați în acest fel parlamentarii? Suntem statul sclav al Americii. Președintele României face la fel? Suntem colonie? Nu permitem un astfel de tratament! Este un afront la adresa României și a poporului român. Vom informa congresul SUA”, a strigat Diana Șosoacă.

Imaginile au fost prezentate și comentate de Mihai Gâdea la Sinteza Zilei.

Scandalul făcut de Diana Șoșoacă în fața Ambsadei SUA la București a avut loc cu o zi înainte de sosirea în România a Primei Doamne a Americii, Jill Biden.  Serviciile Secrete Americane, în colaborare cu Serviciul Român de Informații, au stabilit deja detaliile vizitei acesteia în ţara noastră. Soţia preşedintelui SUA va vizita baza de la Mihail Kogalniceanu, apoi are prevăzute întâlniri cu oficialii de la București. 

Este a doua vizită a primei doamne a Americii în România, după cea din mai 2014.

Şi la acel moment, contextul militar în regiune era asemănător. Rusia anexa ilegal peninsula Crimeea, care aparținea Ucrainei, dând startul unor confruntări armate în zona Donbass, care au durat 8 ani, până în februarie anul acesta, când Vladimir Putin a decis invadarea ţării vecine.

În 2014, Jill Biden venea în România alături de soţul ei, Joe Biden, actualul preşedinte al Americii, la vremea respectivă vicepreședinte al SUA. În timp ce Joe Biden îi asigura pe români că vor fi apărați în cazul unei agresiuni a Rusiei, Jill Biden îşi petrecea timpul alături de Maria Băsescu, soţia preşedintelui Traian Băsescu, vizitând diverse obiective turistice.

La muzeul Satului, organizatorii vizitei s-au remarcat printr-o gafă de protocol - n-au ținut cont ca primele doamne purtau pantofi cu toc şi au făcut traseul prin pietriș.

În vizita de la finalul săptămânii, Jill Biden va aduce în România mesajul soțului ei, cel mai puternic om al planetei, de întărire a parteneriatului strategic, în contextul agresiunilor Rusiei.

Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România, cu oprire mai întâi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Vineri se va întâlni cu militarii americani staționați aici, apoi, sâmbătă vine în Bucureşti.

În Capitală, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai Guvernului, precum şi cu lucrători umanitari.

De asemenea, prima doamnă a Americii va petrece timp cu cadrele didactice care le predau copiilor ucraineni strămutați.

Joe şi Jill Biden formează un cuplu de peste 40 de ani. Profesoară de limba engleză, Jill este femeia pe care preşedintele Americii se poate baza în orice moment.

Cei doi au trecut împreună peste greutățile din cariera politică a președintelui SUA, dar și prin pierderea fiului lui Joe Biden, care a murit de cancer în 2015, moment în care acesta voia să renunțe la cariera politică. (CG 3)Jill Biden s-a născut în iunie 1951 în statul american New Jersey, fiind cea mai mare dintre cele cinci surori ale familei.

S-a căsătorit cu Joe Biden în 1977, însă înainte a fost măritată cu Bill Stevens, coleg de facultate și fost jucător de fotbal al colegiului la care învăța.

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă Jill Biden SUA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close