Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Directorul ANM anunţă fenomene extreme în România: Furtuni, grindină şi caniculă

Directorul ANM anunţă fenomene extreme în România: Furtuni, grindină şi caniculă

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunţat la "Sinteza Zilei" că potrivit ultimei actualizări în mai multe județe din ţară au fost emise 48 de avertizări meteo nowcasting din care 13 de cod roşu şi 15 de cod portocaliu.

Directorul ANM anunţă fenomene extreme în România: Furtuni, grindină şi caniculă
de Claudia Popovici    |    23 Iun 2021   •   21:40

Ne așteptam la temperaturi foarte ridicate pentru cele șapte județe din partea de vest care se află sub cod roșu, 11 județe se află sub cod portocaliu tot din vestul țării, iar pentru restul țării avem cod galben.

Practic în următoarele două zile toată țara va fi sub incidența acestor avertizări. În partea de vest de cod roșu discutăm de temperaturi mai ales în Banat și Crișana posibil 39, 40 și posibil 41 de grade Celsius izolat. În nord-vest în Maramureș 35-38 de grade Celsius.

În zonele avertizate de cod portocaliu de asemenea 37-38 frecvent, iar în zonele afectate de cod galben cu siguranță 35-36 de grade Celsius. Inclusiv în zona litoralului pentru ziua de vineri ne așteptăm să avem 29-30 de grade, iar în Capitală 35-36 de grade Celsius. 

Până sâmbătă discutăm de astfel de fenomene asociate, din nou în zonele de deal și de munte posibil fenomene convective, dar local și în partea de sud și est a țării ce înseamnă că și din această perspectivă trebuie să avem grijă, dar mai ales la nivelul percepției corpului uman să ne hidratăm și să consumăm lichide, fructe și să ne adaptăm temperaturilor și prin vestimentația pe care o vom purta", a recomandat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close