Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dr. Carmen Dorobăţ, despre restricţii: "Noi vom mai lupta cu această boală, trebuie să învățăm să ne resetăm şi să adaptăm totul"

Dr. Carmen Dorobăţ, despre restricţii: "Noi vom mai lupta cu această boală, trebuie să învățăm să ne resetăm şi să adaptăm totul"

Carmen Dorobăț, medic primar infecţionist Spitalul de Boli Infecțioase Iași a explicat în exclusivitate în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" realizată de Mihai Gâdea la Antena 3, regulile privind înmormântările COVID-19 adoptate acum un an şi modul în care acestea ar putea fi adaptate din mers, astfel încât şi aceste evenimente să se desfășoare civilizat.

Dr. Carmen Dorobăţ, despre restricţii: "Noi vom mai lupta cu această boală, trebuie să învățăm să ne resetăm şi să adaptăm totul"
08 Apr 2021   •   22:12

Carmen Dorobăț, medic primar infecționist Spitalul de Boli Infecțioase Iași a explicat iniţial ce presupune îmbălsămarea pentru persoanele decedate de COVID-19.

"A nu se îmbălsăma înseamnă că rapid se manipulează cadavrul respectiv, fără niciun fel de pregătire și deci implicit fără a fi îmbrăcat și recunoscut. Se bagă în acei saci fără a se îmbălsăma.

Tot ceea ce înseamnă protecția de care vorbește Europa, de care vorbește globul, înseamnă că sunt îmbrăcate aceste persoane care manipulează, cu răspunderea familiei respective că dorește acest lucru la distanța corectă cu tot ce înseamnă sicriul respectiv, care este închis într-un anume fel.

Nu înteleg de ce să nu poți să duci sicriul respectiv cu persoanele în urma sicriului, cum se obișnuiește

Nu înțeleg din punct de vedere medical și a tot ceea ce înseamnă prevenție de ce să nu poți să duci sicriul respectiv cu persoanele în urma sicriului, cum se obișnuiește, de altfel, pe un anumit drum la o anumită biserică, în fața bisericii respective, în aer deschis cu distanța corespunzătoare, cum se stipulează pentru atâtea și atâtea alte evenimente.

Ordinul este citit pe diagonală și din nefericire pare deloc și aceasta este foarte grav

Nu numai că o ordinul este citit pe diagonală și din nefericire pare deloc și aceasta este foarte grav. Ordinul pe care noi toți la mă așteptam la patul pacienților, ar fi să fie clar, să se spună persoanele care își asumă să aibă echipamentul respectiv și sub supravegherea cadrelor medicale suficiente.

Cadre medicale am văzut nu erau suficiente, nu era suficient igiena păstrată în locul respectiv, să se poată finalizează în condiții cât se poate de civilizate.

Noi vom mai luptă cu această boală, trebuie să învățăm să ne resetăm

Noi vom mai luptă cu această boală, trebuie să învățăm să ne resetăm pe prototipul unei asemenea boli din mers, încă o perioadă lungă de timp și trebuie să facem asta repede.

Că a trecut mult timp și atât s-au adunat multe și multe neînțelegeri. Acel ordin a fost dat și la început de luna aprilie 2020 când totul era întru ritm deosebit de alert dar corecturi se pot face", a spus medicul Carmen Dorobăţ la Antena 3.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close