Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dr. Sorin Muncaciu, deputat AUR, despre proteste: "Drepturile omului nu au nicio importanţă pentru Guvern"

Dr. Sorin Muncaciu, deputat AUR, despre proteste: "Drepturile omului nu au nicio importanţă pentru Guvern"

Dr. Sorin Muncaciu, deputat AUR, a comentat în exclusivitate în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" realizată de Mihai Gâdea la Antena 3, nemulţumirile românilor care au ieşit în stradă să protesteze împotriva măsurilor anti-COVID-19 impuse de autorităţi.

Dr. Sorin Muncaciu, deputat AUR, despre proteste: "Drepturile omului nu au nicio importanţă pentru Guvern"
de Claudia Popovici    |    31 Mar 2021   •   21:38

Întrebat dacă în contextul actual consideră protestele ca fiind justificate dr. Sorin Muncaciu, deputat AUR, a confirmat că da, sunt justificate iar în schimb guvernanții nu iau în considerare drepturile fiecăruia dintre noi.

"La proteste este mult tineret care aveau, un scop, un viitor. Acum nu-l mai au.

„Bineînțeles nu există niciun fel de dubiu că acești oameni, mă refer pe vârste, de exemplu, am văzut tineret sub 20 de ani, copiii peste 16 ani sunt foarte, foarte mulți, pentru că acești copii au energie aveau un scop în viață mergeau la școală, aveau o activitate. Acum dintr-o dată nu o mai au şi acești copii, din punctul meu de vedere, sunt extrem de frustrați și au energie", a spus dr. Sorin Muncaciu, deputat AUR.

„În Galați şi Petroșani există familii care trăiesc cu 2000 de lei pe lună”

„Apoi vine cealaltă pătură care a fost bătută de soartă. Adică pentru mine a fost foarte șocant să văd că în Galați în Petroșani, unde am fost, există o categorie de oameni a căror venituri sunt sub 2.000 de lei. Mi-au arătat cât primesc pe lună.Este absolut șocant că acești oameni poți să aibă copiii și poți să aibă o familie”

"Aceste măsuri sunt umilitoare pentru pensionari"

Apo vin cei mai în vârstă. Eu nu vreau să fac un proces de conștiință dar măsurile pe care le-au luat în van, faptul că ne-au închis în casă, faptul că drepturile omului nu au niciun fel de semnificație. Mă uitam la cetățeni la de 80 de ani care trebuiau să-şi facă piața, a fost pur și simplu umilitor și absolut împotriva drepturilor omului.

 „Nu putem să punem întrebări Guvernului, nu ni se răspunde"

„În mod cert noi acum în Parlament ne confruntăm cu următoarea situație. Nu putem să punem întrebări Guvernului în nu ni se răspunde, declarațiile politice se fac în fața unei săli goale și tot ce ni se spune este introduceți propuneri legislative. Dar suntem între timp avem propuneri legislative avem 100 de adaptări de studiat numai în ultima sesiune.

 „Parlamentul nu funcționează în timp real”

Noi asta facem  sesiune, să discutăm ceva întâmplate în 10 august iar oamenii sunt în strada. Cum un parlament nu poate să funcționeze în timp real. Te uiți la Parlamentul britanic sunt foarte apropiați, dar acolo se discută lucrurile care se întâmplă ziua aia, nu lucrurile care s-au întâmplat acum 3 ani", a mai spus dr. Sorin Muncaciu, deputat AUR.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close