Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Emanuel Ungureanu cere demisia Ministrului Sănătăţii: Ioana Mihăilă ne minte, ne ignoră mesajele şi este inacceptabil

Emanuel Ungureanu cere demisia Ministrului Sănătăţii: Ioana Mihăilă ne minte, ne ignoră mesajele şi este inacceptabil

Deputatul Emanuel Ungureanu îi cere demisia ministrului Sănătății, după ce a decis reorganizarea Institutului de Urologie din Cluj care riscă să fie închis pentru că nu mai are finanţare.

Emanuel Ungureanu cere demisia Ministrului Sănătăţii: Ioana Mihăilă ne minte, ne ignoră mesajele şi este inacceptabil
de Claudia Popovici    |    29 Iun 2021   •   22:45

În semn de protest directorul Institutului de Urologie din Cluj,  Silviu Moga, a renunțat la funcție. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a venit la Cluj pentru a încerca să rezolve problemele, fără succes însă lăsând sute de pacienți în pericol sau pe liste de aşteptare pentru un transplant vital.

În acest context, deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a declarat revoltat de modul în care ministrul Sănătăţii a gestionat situația şi îi cere demisia pe motiv de incompetență. 

"Este exclus să se închidă Institutul de Transplant din Cluj. Ce este pentru mine foarte trist este că această organizare pe care vrea să o facă Ministerul Sănătății nu a fost discutată cu mine, cu conducerea acestui spital cu cei care sunt angajați acolo, şi care, atenţie, sunt foștii mei colegi.

Eu am fost angajat în cadrul acestui institut ca asistent social. Îl cunosc pe doctorul Moga de când era medic rezident și știu cât de greu a fost să luptăm și să punem pe linia de plutire Institutul.

Ce m-a deranjat pe mine foarte mult și am intrat într-o situație de tensiune cu propriul partid este atunci când ministrul meu mă minte. Acest lucru este inacceptabil pentru mine sau îmi ignoră mesajele disperate prin care spuneam că șeful Casei de Asigurări și ministrul Sănătății și ține de cuvânt când promite unei instituții medicale că face ceva.

În clipa în care ministrul Sănătății sau șeful Casei de Asigurări îmi spune mie și managerului și ceva despre aceste angajamente nu poate fi doar o vibrație în van. Dacă spunem ceva trebuie să se întâmple.

De aceea mă deranjează foarte tare atitudinea doamnei Ioanei Mihăilă pentru care eu am avut multă răbdare", a spus Emanuel Ungureanu la Sinteza Zilei de la Antena 3. 

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close